Седанът бестселър на японската компания е вече в 12-ото си поколение

...
Седанът бестселър на японската компания
е вече в 12-ото си поколение
Коментари Харесай

Новата Toyota Corolla идва в три варианта в 12-ото си поколение

Седанът бестселър на японската компания е към този момент в 12-ото си потомство и е развъртян на нова платформа, която дава обещание по-тихо возене и по-добро ръководство. Платформата с име Toyota New Global Architecture вече се употребява допълнително от моделите на марката – от хибридния Prius до пълноразмерния Avalon.

Според компанията новият модел употребява и нов метод към дизайна, инженеринга, производството и материалите, с цел да се повишат горивната изгодност, безопасността, динамичността, както и да се покаже нов, по-свеж дизайн.

Фамилията мотори предлага повече мощност и по-висока горивна успеваемост. 1,8-литровият е същият както при сегашното поколение, само че с усъвършенствани индикатори – 122 к.с., до момента в който 2-литровият е напълно нов и с директно впръскване на горивото.

В интериора приборното табло и подпрозоречната линия са снижени в сравнение с предходния модел с цел да се подобри обзорността и да се повече чувство за шир. 8-инчов сензорен екран обезпечава достъп да командите на инфотеймънт системата, навигацията и настройките на автомобила.

Новият седан идва и с новата система за безопасност Toyota Safety Sense 2.0, която подава сигнали за възможен конфликт, автоматично прекъсване, динамичен круз-контрол и предизвестие за напускане на лентата на придвижване.

Колата към този момент беше представена едновременно в Китай и Щатите, които са и двата най-важни пазара за нея, едновременно в три модификации. Глобалният модел е показан в два варианта Prestige и Sporty, а третият е предназначен единствено за Щатите.

Новият седан е с междуосие от 2700 мм, а дължината му е 4640 мм. Европейските купувачи ще получат автомобила в стилното оформление Prestige, в което колата изглежда солидно и даже влиятелно, напомняйки по-голямата Camry, както и в модификацията Sporty, която е доста по-агресивна и би трябвало да се хареса на по-младите клиенти. Разликите във вариантите във външния тип се въртят около броните, предните радиаторни решетки, формата на светлините начело и отзад.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР