Сечта на дървета на столичния централен булевард България е незаконна.

...
Сечта на дървета на столичния централен булевард България е незаконна.
Коментари Харесай

За незаконна сеч по бул. България алармират от БСП в София

Сечта на дървета на столичния централен бул. " България " е противозаконна. За това сигнализира в общинският консултант от Българска социалистическа партия в София Иван Таков. Той е получил сигнал от жители, живеещи в съседство на терена с противозаконната сеч. Общинският консултант е инициирал инспекция на мястото от Столична дирекция на вътрешните работи, Столичния инспекторат, регион " Триадица " и " Зелени системи ". По негова информация става въпрос за към 100 унищожени дървета. Таков упорства нарушителят да възвърне за негова сметка тъкмо толкоз дървета, колкото са изсечени и наложително на същото място.
Максималната стойност на санкцията за юридически лица е 50 000 лв..
Това е следващото безсрамие в София с унищожаването на дървета. След изсичането на над 60 бора на стадиона в Бистрица, в този момент това се случва и на централен столичен бул., какъвто е " България, акцентира Иван Таков.
По думите му към този момент е доказано от районната администрация на община " Триадица ", че сечта е противозаконна.
Той е безапелационен, че с нищо не може да бъдат обезщетени 100-те унищожени дървета.
Според него казусът в обстановката е, че сигналът за закононарушението идва от жителите, а районната администрация не знае за случая.
Всичко опира до контрола. Само с доста непоколебим надзор може да бъдат предотвратени сходни закононарушения, разяснява още той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР