Себастиан Корда неотдавна се появи на голямата тенис сцена, като

...
Себастиан Корда неотдавна се появи на голямата тенис сцена, като
Коментари Харесай

Пълна доминация: Корда се разправи със Синер и е сред 1/2-финалистите в Аделаида

Себастиан Корда наскоро се появи на огромната тенис сцена, като въпреки и към момента 22-годишен, то синът на първенеца от Аустрелиън Оупън 1998 - Петр Корда, към този момент завоюва дебютната си АТР купа и проби в първите 50 на света, утвърждавайки се като един от най-големите гении на новото потомство. В същото време Яник Синер към този момент нееднократно намираше място в челната десетка на класацията на АТР, като мнозина дефинират него и Карлос Алкарас за най-видни представители на идната генерация в тениса.

В началото на тазгодишния сезон двамата младежи не откриха място в селекциите на своите страни, надлежно Яник за Италия и Себастиан за Съединени американски щати, за новосъздадената отборна конкуренция - United Cup, като избраха да започват подготовката си за Откритото състезание на Австралия със мощния АТР 250 шампионат в Аделаида, където жребият ги събра на четвъртфиналите. Сблъсъкът посред им, явяващ се едвам втори в тяхното съревнование все още, в което международният номер 15 завоюва единствената до момента среща, протече при извънредно висок интензитет в размените от дъното на корта, но привидно назад на упованията, американецът остана по-стабилен в хода на конфликта и се поздрави с нова впечатляваща победа за сезона - 7:5 6:1. По този метод 33-тият в света се класира за полуфиналната фаза в конкуренцията, където ще срещне сензацията на шампионата - Йошихито Нишиока.

Откриващите минути в дуела принадлежаха напълно на по-нискоранкирания играч, който непроменяемо при офанзивите си навлизаше във вътрешността в корта и със серия от печеливши отигравания завоюва първите осем точки в мача, осигурявайки си пробив задатък. Непосредствено по-късно фрапантен спад в представянето на американеца беляза мощното му начало в конфликта, което даде отлични предпоставки на Синер да се завърне в резултата и скоропостижно равенството беше възобновено. Последва поредност от лесни подавания за сервиращите, преди да станем очевидци на преломния миг в десетия гейм, когато южнотиролецът при сервис на съперника профука три сетбола и импулсът в играта на Корда се оказа неминуем, като той съумя да завоюва общо 10 от последвалите 12 точки в сета, записвайки го по извънредно трагичен метод против името си.

В паузата преди старта на втората част южнотиролецът употребява правото си за медицински таймаут, откакто минути по-рано в срещата усука дясното си коляно и очевидно изпитваше физически дискомфорт. Проведената намеса с лекаря на корта обаче надалеч не оказа помощ на трикратния четвъртфиналист от Големия шлем да е конкурентноспособен на американеца, при което стремително международният номер 33 си открадна противниковото подаване и си откри удобен задатък в резултата. Проблемите за Синер надалеч не стопираха дотук, откакто и качеството на сервиса му спадна фрапантно, до момента в който Корда в същото време се радваше на най-хубавия си тенис и след успехите си над Анди Мъри и Роберто Баутиста Агут, се нуждаеше от тъкмо 81 минути на корта, с цел да постави точка на разногласието против Яник Синер.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР