Себастиан Фетел прекрати своята много успешна кариера във Формула 1

...
Себастиан Фетел прекрати своята много успешна кариера във Формула 1
Коментари Харесай

Фетел: Ще е странно да се завърна в падока след отказването ми

Себастиан Фетел приключи своята доста сполучлива кариера във Формула 1 в края на сезон 2022. Още преди този момент да се случи в медиите се появиха спекулации, че той може да се завърне в падока на Формула 1 в бъдеще, най-вероятно на някой управителен пост.

Самият Фетел не отхвърли опция още веднъж да стъпи в падока на шампионата, само че съобщи, че това ще бъде „ необичайно прекарване “. Германецът също по този начин загатна, че неговото завръщане в падока ще бъде по-скоро като почитател, в сравнение с като чиновник на даден тим или даже ФИА.
 Фетел: Много неща ще ми липсват Фетел: Много неща ще ми липсват
„ Сигурен съм, че в даден миг ще се върна, с цел да видя какво става. Аз обичам спорта, обичам хората в него. Ще бъде необичайно да съм в падока и да не се състезавам. Но това ще се случи. За в този момент нямам точни проекти, само че съм сигурен, че все в миналото ще ви посетя “, съобщи германецът.

Той приключи своята кариера с актив от 53 победи, 122 подиума, 57 полпозишъна, 38 най-бързи обиколки и 3098 точки в 299 старта. Той също по този начин завоюва и четири следващи международни трофеи в интервала 2010-2013.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР