СДВР ще следи за спазването на реда по време на

...
СДВР ще следи за спазването на реда по време на
Коментари Харесай

С дронове СДВР ще следи за реда по време на дербито Левски-ЦСКА

Столична дирекция на вътрешните работи ще следи за спазването на реда по време на спортното дерби сред Левски и ЦСКА на Национален стадион " Васил левски " в София, което ще се организира на 7 април от 14:45 ч. Очаква се полицията да употребява дронове , които ще бъдат позиционирани над стадиона по време на събитието. Това заяви на брифинг Иван Георгиев, шеф бранш всеобщи мероприятия към дирекцията.

" Столична дирекция на вътрешните работи ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да подсигурява публичния ред и пътната сигурност на територията на София пред, по време и след привършване на събитието ", съобщи Иван Георгиев.

Полицейско наличие се планува още в покрайнините на столицата, за ограничение на вероятни нарушавания. Екипите по-късно ще се придвижат към центъра, през който ще минат футболните почитатели.

На територията на стадиона ще охраняват частни компании, а при пораждане на нужда активността им ще бъде подпомагана от полицейските екипи на място.

Засега декларирани шествия няма  нито към общината, нито към Министерство на вътрешните работи. Въпреки това Иван Георгиев увери, че полицията ще има подготвеност и при непредвидени условия.

Столична дирекция на вътрешните работи прикани жителите, които ще участват на събитието, да дойдат по-рано по опция, както и да се съблюдава публичния ред.

Входовете на стадиона ще бъдат отворени от 12:45 ч.  Няма да бъдат допускани почитатели, които имат наложена правосъдна възбрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще влизат на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР