СДВР предприе специализирана полицейска операция на територията на малките населени

...
СДВР предприе специализирана полицейска операция на територията на малките населени
Коментари Харесай

Спеацкация заварди Софийско заради страшилището на Световрачене ВИДЕО

Столична дирекция на вътрешните работи предприе профилирана полицейска интервенция на територията на дребните обитаеми места. В дейностите вземат участие и чиновници на Групово дело „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.



Във връзка с постъпили сигнали за груби нарушавания на публичния ред и съществуване на данни за осъществени закононарушения от през днешния ден започва профилирана полицейска интервенция по дребните обитаеми места в обслужваната от Столична дирекция на вътрешните работи територия.





Целта е определяне, задържане и профилактика на лица от дейния престъпен контингент, както и набиране на информация за подготвяни или осъществени закононарушения от общ темперамент, или нарушавания на публичния ред на територията на селата Световрачене и Войнеговци и град Нови Искър.

В рамките на интервенцията през днешния ден бе осъществена инспекция и на 36-годишен рецидивист, гражданин на село Световрачене, на който с определение на Софийски градски съд бе променена предходна наложена непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ в „ домакински арест “.

БЛИЦ прецизира, че става дума за, само че малко по-късно пуснат на независимост.

Установено е, че мъжът е бил без електронна гривна, разпоредено е районният контрольор да прави инспекции на мъжа на всеки час, в същото време е квалифицирано и искане за слагането на съответната гривна.

Само за интервала 2006 – 2018 година той е арестуван 9 пъти във Второ районно управление (на МВР). Мъжът е с голям брой престъпни прояви. Привличан е в качеството на обвинен по 15 досъдебни производства, формирани в интервала 2004-2018 година за: телесни повреди; закана с убийство; придобиване/държане на боеприпаси; грабеж; изнудване; хулиганство; образуване/ръководене на проведена незаконна група; рушвет на длъжностно лице; закононарушения с наркотици; ръководство на МПС с отнета шофьорска брошура. За интервала 2005-2019 година има 8 неоправдателни присъди.

Засилените полицейски инспекции ще продължат в границите на няколко следващи дни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР