СДС се обяви против идеята първият ден от болничния да

...
СДС се обяви против идеята първият ден от болничния да
Коментари Харесай

СДС: Първите 3 дни от болничния трябва да се плащат от НОИ

СДС се разгласи срещу концепцията първият ден от болничния да е напълно за сметка на служащия. Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов изясни в изявление за БНР позицията на партията.

"Ако допуснем, че 1/3 от болничните, по информация на работодателите, са подправени, то останалата част са на работещи, които в действителност имат потребност от тези болнични, и те нямат никаква виновност за това, че има недобросъвестни работещи и лекари. Не може поради това, че има неизрядни хора, да бъдат наказвани тези, които са изрядни и в действителност имат потребност от лекуване и помощ за дните, в които не са на работа ", съобщи Христов.

Съюз на демократичните сили: Предложението за болничните е унизително

Според Съюз на демократичните сили първите 3 дни от болничния би трябвало да се заплащат от Национален осигурителен институт. "Трябва да се намерят механизми против злоупотребите ", сподели водачът на Съюз на демократичните сили.

"Трябва цялото общество да седне, в това число синдикати, работодатели, ръководещи и съпротива, с цел да се набележат ограничения и да се откри задоволително решение ", изясни още Румен Христов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР