СДС предупреди за "неоправдана държавна репресия" във връзка с приетите

...
СДС предупреди за "неоправдана държавна репресия" във връзка с приетите
Коментари Харесай

СДС предупреди за неоправдана държавна репресия


Съюз на демократичните сили предизвести за "неоправдана държавна принуда " по отношение на признатите на първо четене от Народното събрание оферти на държавното управление арестите да могат да остават в загадка до 48 часа.

В позицията на партията се отбелязва, че поправката е обяснима единствено в случай че визира обвинени в закононарушения, само че от Съюз на демократичните сили не виждат задоволително гаранции за това.

"За нас тези оферти са извънредно жестоко неуважение на правилата на правовата страна и демократичното общество ", сигнализират сините и допълват, че "всяко задържане, без право на отбрана, е срещу Конституцията. Неспособността на следствието да събере безспорни доказателства не може да оправдае погазването на конституционни права и свободи ".

"Правото на отбрана е всред безспорните права и всяко негово тъпчене рискува връщането към репресивните способи на следствие ", разясняват от Съюз на демократичните сили.

Според партията сходна мярка, която касае даже малолетни лица, "може да се преглежда единствено като неоправдана държавна принуда, която с изключение на всичко друго, ще докара до нови изгубени каузи в Страсбург, за които ще заплаща българският поданик ".

Сините се притесняват, че мярката може да аргументи "сериозни душевен и здравословни вреди на околните на арестуваното лице, които ще бъдат в незнание за аргументите за неговото 48 часово неявяване. А още повече и за родителите на малолетните, които 24 часа няма да знаят къде са децата им ".

"Липсата на същински десен коректив, представляващ свободните хора в българския парламент, е проблем за цялото общество. Тази липса се усеща изключително мощно при приемането на закони, които носят сянката на полицейщина и тъпчене на изконни права, тъй като противоречивата корекция е гласувана съвсем без диспути ", безапелационни от партията и показват подозрение по отношение на опозицията на Българска социалистическа партия.

"За наследницата на Българска комунистическа партия, която изкарваше хората от домовете им като хунта и те изчезваха безследно, това е обяснимо. Но по какъв начин го позволяват партии, с искания, че са демократични ", чудят се от партията.

Те приканват да се блокира смяната, в случай че не се внесат ремонти за повече изясненост и гарантиране на правата на индивида.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР