СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща

...
СДС не приема за справедлива идеята да не се заплаща
Коментари Харесай

СДС: Предложението за болничните е унизително

СДС не приема за обективна концепцията да не се заплаща първия ден от болничните на работещите. Това се показва в позиция на партията.

"Според нас това е преди всичко унизително към големия брой българи, които не получават подправени болнични. Предлаганата мярка ги прави измамници по дифолт, което е неприемливо в едно солидарно и заслужено общество. Каква е логиката, когато не можеш да се оправиш със симулантите, да наказваш в действителност болните, които би трябвало да се лекуват и имат потребност от средства? На второ място, предлагането да не се заплаща първия ден от болничния ощетява всеки, който добросъвестно си заплаща осигуровките, тъй като той с вноските, които прави ежемесечно, покрива и интервалите, в които е в болничен? ", показват от Съюз на демократичните сили.

Управляващите се схванаха за 250 лв. минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща

"СДС от години отстоява позицията си, че също толкоз незаслужено е, да се товарят и работодателите. Тази мярка беше призната като краткотрайна през 2010 година, по време на рецесията, само че се трансформира в непрекъсната. Тя би трябвало бъде анулирана и болничните да се заплащат напълно от Национален осигурителен институт. На трето място поражда въпросът – докога в България ще се дават болнични само по убеждение на персоналния или лекуващия доктор, без да е ясно за кое заболяване какъв брой дни се поставят? Трябва да има прецизен правилник и точна система за надзор ", прибавят "сините ".

"Призоваваме Съвета на ръководещата коалиция съществено да премисли това си предложение и да го отдръпна, тъй като е незаслужено, недалновидно и води до излишно обществено напрежение ", се посоча още в позицията на Съюз на демократичните сили.

Горанов: Предложението за болничните е на ръководещата коалиция
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР