Сдруженията на полагащите грижи и Църквата във Франция остро разкритикуваха

...
Сдруженията на полагащите грижи и Църквата във Франция остро разкритикуваха
Коментари Харесай

Макрон предлага закон за евтаназия, църквата и болногледачите против

Сдруженията на полагащите грижи и Църквата във Франция остро разкритикуваха проектозакона за евтаназия, показан от президента Еманюел Макрон, като полагащите грижи дефинираха плана като " опровержителен на полезностите на грижата ", а Църквата - като „ машинация “, съобщи Агенция Франс Прес

„ Да наречеш един текст, който отваря пътя както към асистираното самоубийство, по този начин и към евтаназията, „ закон за братството “, е машинация. Без значение какво желаеме, подобен закон ще насочи цялата ни здравна система към гибелта като решение “, съобщи ръководителят на Френската епископска конференция Ерик дьо Мулен-Бофор в католическия ежедневник La Croix.

Нещо повече, „ на никое място не попада съответна уговорка за съвестта: това не е ли минус? “, попита той.

„ Това е доста неприятна изненада. Има нещо неясно в това, както и в прикриването, зад един термин за приятелство, на неналичието на приятелство “, съобщи Матийо Руже, свещеник на Нантер.

„ Това, което ме поразява, е, че човек остава с усещането, че в „ започващата нация “ хората, които не са продуктивни, към този момент нямат право да бъдат там “, разяснява се митрополит Руж.

„ С смут, яд и горест болногледачите от колектива „ Край на живота “ научиха за изявлението на президента “, се споделя в изказване на няколко асоциации на болногледачи.

„ С огромна свирепост президентът афишира система, която е надалеч от потребностите на пациентите и от ежедневната действителност на полагащите грижи, с вероятност за съществени последствия за връзките в областта на грижите “, добави се в него.

За тях „ достойното умиране е законно искане, само че точно това е задачата на палиативните грижи, които са пословично недофинансирани “ във Франция.

След доста месеци на размисъл и няколко отлагания Еманюел Макрон показа своя " френски модел за края на живота “, който ще разреши на избрани пациенти, при " строги условия ", да получат " смъртоносно вещество ".

Пациентите, които са пълнолетни, „ способни да разсъждават пълноценно “, страдат от „ нелечимо заболяване “ с „ краткосрочна или средносрочна витална прогноза “ и са подложени на „ неразрешимо “ страдалчество (което не може да бъде облекчено), ще могат да " изискат да им се помогне да умрат “, съобщи президентът.

Следователно малолетните и пациентите, страдащи от психиатрични или невродегенеративни болести, които нарушават способността за размишление, като да вземем за пример заболяването на Алцхаймер, ще бъдат изключени.

Парламентарният развой наподобява ще бъде дълъг и е малко евентуално законопроектът да бъде признат преди 2025 година

Предвиждайки рецензиите, президентът разгласи и усилване на палиативните грижи, като за този бранш ще бъдат отпуснати спомагателни милиарди евро за 10 години.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР