Тази сутрин в Елисейския дворец в Париж започна тристранна среща

...
Тази сутрин в Елисейския дворец в Париж започна тристранна среща
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Европа е приоритет в китайската външна политика

Тази заран в Елисейския замък в Париж стартира тристранна среща на китайския ръководител Си Дзинпин, френския президент Еманюел Макрон и председателката на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен.

По време на срещата Си Дзинпин означи, че за него е наслаждение да се срещне още веднъж с президента Макрон и председателката Фон дер Лайен.

„ Франция е първата спирка от тазгодишните ми визити в чужбина, а днешната тристранна среща демонстрира, че актуалната ми обиколка е с взор към Европа. Китай постоянно е гледал на китайско-европейските връзки от стратегическа висота и в дълготрайна вероятност, като счита Европа за предпочитано направление в дипломацията с  китайска специфичност и значим сътрудник в реализирането на модернизацията в китайски жанр. Китай се надява китайско-френските и китайско-европейските връзки да се предизвикват взаимно и да се развиват дружно “, уточни Си Дзинпин.

„ Светът навлиза в интервал на разтърсвания и промени. Китай и Европейски Съюз, като две значими световни сили, би трябвало да поддържат партньорството, разговора и съдействието между тях, да засилят  комуникацията и взаимното доверие на стратегическо равнище и да насърчат постоянното развиване на връзките между тях, и по този начин да допринесат за международния мир и развиване “, сподели още китайският водач.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3579Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед4471Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед54277Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед36798Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед74152„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед92298Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76501Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед75325В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР