Сдружението Алианс Българско Черноморие“ изпрати своята официална позиция във връзка

...
Сдружението Алианс Българско Черноморие“ изпрати своята официална позиция във връзка
Коментари Харесай

Алианс „Българско Черноморие“: За две години и половина от съществуването ни имаме редица постижения

Сдружението Алианс „ Българско Черноморие “ изпрати своята публична позиция по отношение на последните медийни изявления, по отношение на сдружението. Припомняме, че Община Бургас преди дни разгласи, че ще приключи участието си в сдружението, в което взе участие от 2021 година, когато то бе основано. 

В докладната бележка се показва, че все още към „ Алианс Българско Черноморие ”, не са привлечени другите черноморски общини , нито Министерството на туризма, както е било планувано.

Друга причина е, че от цифровата платформа под бранд Българско Черноморие предпочитано се популяризира и развива българското Северно Черноморие . Не се поставят и предстоящите старания по позициониране на Южното Черноморие като атрактивна туристическа дестинация.

Ето какво гласи позицията на Алианс „ Българско Черноморие “:

„ Наскоро бяха оповестени изказвания в медиите за активността на Алианс „ Българско Черноморие “. В тази връзка, като представители на организацията, бихме желали да подчертаем, че задачата на сдружението постоянно е била и продължава да бъде разпространение и рекламиране на цялото Българско Черноморие като атрактивна туристическа дестинация. Фокусът е да се сътвори по-добра осведоменост за дестинацията на основните ни пазари, в това число всичките ѝ представители в туристическия бранш.

За две години и половина от съществуването на Алианса, са проведени редица действия. Сред най-големите му достижения са българските маркетинг роуд шоута, които бяха проведени в тясно съдействие с Министерството на туризма. До момента, събития от този вид са проведени в четири страни (Полша, Германия, Израел и Обединеното кралство):

∙ Българо-полски туристически конгрес във Варшава (Полша) през май 2022 г.;

∙ Роуд шоу в 4 града в Полша през октомври 2022 г.;

∙ Роуд шоу в 5 града в Германия през февруари 2023 г.;

∙ Активна поддръжка към Министерството на туризма при организирането на Туристически конгрес в Израел през май 2023 г.;

∙ Роуд шоу до 4 града в Обединеното кралство през декември 2023 година

По време на всички действия Алианс „ Българско Черноморие “ беше подсилен от Министерството на туризма и доста заинтригувани страни в туристическия бранш. Участниците бяха хотелиери и туроператори от цялото българско Черноморие и бяха извършени повече от 170 B2B срещи във Англия, Германия и Полша от всеки участник в тях. Местните медии бяха включени в срещи и презентации на дестинацията пред травъл публицисти, инфлуенсъри и представители на медиите.

В допълнение, Алианс „ Българско Черноморие “ провежда три опознавателни тура на публицисти през 2023 година като продължение на маркетинговите роуд шоута. Журналистите посетиха най-атрактивните туристически обекти по цялото Българско Черноморие, в това число опознаване на множеството от най-големите ни летни курорти като: Албена, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Обзор, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Созопол.

Освен това, Алианс „ Българско Черноморие “ дава постоянно информация за усъвършенстване на подготовката за летния туристически сезон, поддържа маркетингови стратегии на Министерството на туризма, провежда осведомителни събития за експерти в туризма, подкрепени от Министерството на туризма, и си сътрудничи с Летище Берлин, Летище Франкфурт и Летище Краков в популяризирането на Българския Черноморски район.

Плановете на Алианс „ Българско Черноморие “ за 2024 година включват:

∙ Организиране на нови роуд шоута до най-обещаващите основни пазари – Германия и Полша, в разнообразни градове, които да бъдат посетени в двете страни;

∙ Организиране на мощно въздействащ медиен опознавателен тур за публицисти от Обединеното кралство като продължение на роуд шоуто;

∙ Организиране на търговски опознавателни турове (Полша, в район Гданск и Израел, с планувани 5 нощувки по крайбрежието на Черно море и образуване на B2B срещи).

Каним всички членове на туристическия бранш на Българското Черноморие да се причислят към нашите маркетингови действия “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР