Сделките по сливания и придобивания с участието на глобални енергийни

...
Сделките по сливания и придобивания с участието на глобални енергийни
Коментари Харесай

Сливанията и придобиванията на енергийни компании са най-ниското си ниво от 2012 година

Сделките по сливания и придобивания с присъединяване на световни енергийни и комунални компании спаднаха до най-ниското равнище за тримесечие от 2012 година насам за първите три месеца на 2019 година.

Общата стойност на покупко-продажбите в бранша на световно равнище е 20 милиарда $ за първото тримесечие. Това е спад с съвсем 80 % от рекордните 97 милиарда за същия интервал през 2018 година, написа Reuters, цитирайки данни на ЕY.

Рискът от закъснение на стопанската система въздейства и на този бранш. Повечето транзакции са били за възобновима сила с обща стойност 12,7 милиарда. Те съставляват 61 % от всички покупко-продажби.

" Перспективите за покупко-продажби с възобновими енергийни източници наподобяват много позитивни, тъй като чакаме пазарът на чиста електрическа енергия да продължи да се уголемява и притегля вложения от разнообразни заинтригувани страни ", споделя Майлс Хюк, експерт в региона на покупко-продажбите в бранша.

Правителствата не престават да оказват напън върху потреблението на изкопаеми горива за произвеждане на електрическа енергия. Германия цели да затвори всичките си 84 въглищни централи до 2018 година. А Норвегия е предложила да се спрат вложенията за компании, проучващи пазара с газ и петрол.

Северна и Южна Америка съставляват най-големия пазар за покупко-продажби с електрическа енергия и комунални услуги. Тяхната стойност възлиза на 9,1 милиарда $, което с 35 % по-малко от четвъртото тримесечие на 2018 година.

В Китай придобиванията са се намалили с 45 % до 4,1 милиарда по отношение на последните три месеца на миналата година. В Европа този спад е 27 % до 6,8 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР