Сделката за руските системи С-400 е най-важната в историята на

...
Сделката за руските системи С-400 е най-важната в историята на
Коментари Харесай

Ердоган: Сделката за С-400 е най-важната в историята на Турция

Сделката за съветските системи С-400 е най-важната в историята на Турция, съобщи турският президент Реджеп Ердоган пред " Анадолската организация ", съобщи Фокус. Държавният глава акцентира, че посредством закупуването на системите Турция „ не се готви за война “, а „ се пробва да подсигурява мира и националната си сигурност “.
Той добави, че разполагането на ракетите ще бъде приключено до април 2020 година.
Официални представители на Съединени американски щати настояват, че съветските комплекси ще бъдат несъвместими със системите на НАТО и ще изложи американските изтребители F-35 на възможна съветска машинация.
Турция, от своя страна, акцентира, че С-400 няма да бъде интегрирана в системите на НАТО и няма да съставлява опасност за Алианса.
Ердоган е уверен, че договорката за С-400 е „ най-важното съглашение “ в историята на Турция, тъй като вместо да прави Турция пазар за продажба на оръжие, договорът я прави сътрудник в производството.
След продължителни старания за закупуване на система за противовъздушна защита от Съединени американски щати без триумф, Анкара подписа контракт през 2017 година за закупуване на съветската С-400, напомня още „ Анадолската организация “.
Реджеп Ердоган разяснява и новите наказания на Съединени американски щати против Иран. По думите му раойнът е изтощен от война, а Турция не утвърждава глобите.
На 1 август в Астана ще стартира двудневна техническа среща, на която ще се разиска сирийският спор. По-късно този месец Анкара ще бъде хазаин на тристранна среща на високо ниво с присъединяване на Русия и Иран, сподели той, добавяйки, че по-късно ще се организира и друга среща на върха в Турция.
Основна тематика на договарянията ще бъде Идлиб, както и генералната обстановка в Арабската република, преходния развой, конституционната комисия и връщането на бежанците в страната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР