Сделката за Брекзит влиза в британския парламент в петък. След

...
Сделката за Брекзит влиза в британския парламент в петък. След
Коментари Харесай

Сделката за Брекзит влиза в британския парламент в петък

Сделката за Брекзит влиза в английския парламент в петък. След триумфалната победа на Борис Джонсън, която му обезпечи задоволително болшинство, с което съглашението за развода да бъде утвърдено от депутатите, следва и натоварена седмица за Уестминстър.

С голям възторг и уверени, че им следва доста работа, само че и съвсем никаква опозиция в Уестминстър, новите депутати в редиците на Консерваторите се оправиха към Народното събрание. Част от тях - със сини шалове - какъвто е и цветът на партията им.

109 са новите лица в Парламента, като доста от тях идват от бастиони на лейбъристите.
Мат Викърс, народен представител от Консервативната партия: Това фактически се случва! Тук сме, с цел да приключим с незавършената работа на предходния парламент!Дена Дейвисън, народен представител от Консервативната партия: Безспорно ще работим напрегнат и носим голяма отговорност, само че нямаме самообладание да стартираме работа!  © БГНЕС
Седмица преди коледните празници, новият парламент ще би трябвало да работи интензивно, с цел да извърши желанието на премиера Борис Джонсън Брекзит да се състои в края на януари.
Ръсел Фостър, политически анализатор: Ако Джонсън желае да съблюдава периода, който самичък си е дал - преди Коледа договорката да бъде утвърдена, ще се наложи Народното събрание да работи изключително. Уверен съм, че ще го създадат, тъй като имат последна цел и ще я преследват - Англия напуща в 11 часа на 31 януари и няма нищо, което да може да попречи това да се случи.
Депутатите ще положат клетва на следващия ден, а в четвъртък Кралица Елизабет II публично ще открие новия парламентарен сезон. В петък ще стартират дебатите по съглашението за овакантяване. Предстои да станат ясни и имената на министрите, с които консервативното държавно управление ще изведе Англия от Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР