Сделка за закупуване на нови 8 изтребителя F-16 със САЩ

...
Сделка за закупуване на нови 8 изтребителя F-16 със САЩ
Коментари Харесай

В този мандат сделка със САЩ за закупуване на нови F-16 няма да има

Сделка за закупуване на нови 8 изтребителя F-16 със Съединени американски щати на този стадий няма, скоро няма да има и в този мандат те няма да бъдат добити. Това съобщи пред Нова малкия екран депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов във връзка визитата на министъра на защитата Красимир Каракачанов в Съединени американски щати, където той е от през вчерашния ден за затвърждаване на двустранно съдействие в региона на защитата.

" Ние ще купим 16 самолета - тъй като подобен е стандартът. Тепърва ще има условия за договорката, като страната към този момент ще има право на разсрочено заплащане за идната договорка, както и право на спомагателни отстъпки в цената ", изясни Веселинов.

Преди седмица стана ясно, че страната ни е изпратила писмо-заявка до Съединени американски щати и до американската компания " Локхийд мартин " за закупуване на още 8 изтребителя. Това обаче било " в началото приемане на информация ".

Първите 8 F-16 Block 70 към този момент бяха закупени, на стойност над 2 млрд.лв.

Веселинов дефинира визитата на Каракачанов в Съединени американски щати като особено - " единственото в Пентагона на български боен министър ".

Поканата била израз на внимание от страна на Съединени американски щати, на оценка, че за 3-4 години въоръжените сили на България са вдигнали равнището. В страната щели да се водят диалози за модернизацията на защитата.

Писмото, изпратено от премиера Бойко Борисов до американския президент Доналд Тръмп, пък било протоколно, което е " нормална процедура за проявление на положителни двустранни връзки ".

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов разяснява новия състав на парламентарната комисия за смяна в Конституцията , който събра много негативни мнения.

Веселинов е част от комисията, неин ръководител е Десислава Атанасова от ГЕРБ, членове са Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ. ОТ Обединени патриоти още са Борис Ячев и Христиан Митев. " Воля " изпрати в комисията Симеон Найденов, Пламен Христов и Елена Пешева. От самостоятелните в комисията влиза Спас Панчев, препоръчан от ГЕРБ. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи нямат представители.

 Създадоха комисия да гледа плана за нова Конституция, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бойкотират Виж още

Относно мненията, че в комисията няма съвсем адвокати, Искрен Веселинов сподели: " Дали е най-хубавото е мъчно да кажа, само че това е наличното в Народно събрание ".

Изборът на депутата от " Воля " Елена Пешева, която е в състава на Комисията за промени в Конституцията, а по специалност е управител, а в предишното танцьорка, провокира голям брой мнения. По тази тематика депутатът от Вътрешна македонска революционна организация разяснява: " Това момиче е национален фаворит, нейната група я предложила ".

Той обаче е безапелационен, че Комисията ще притегли конституционалисти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР