Сделка с ток на борсата е качила сметките за парно

...
Сделка с ток на борсата е качила сметките за парно
Коментари Харесай

Сделка с ток вдига сметките за парно

Сделка с ток на борсата е качила сметките за парно на клиентите на столичната топлофикация с по 5 лева Това настояват от Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР).

Експертната оценка е за непосредствено породени вреди за 2.2 млн.лв. Според работодателите „ Топлофикация София “ е ощетила потребителите в столицата с по 5 лева

В информацията до медиите се прецизира, че на 16.07.2020 година посредством двустранно договаряне през Българска самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) анонимно за секунди е подписана договорка за 110 450 МВтч на цена 78,10 лева./МВтч и период на доставка октомври, ноември и декември.

" Имаме информация, че точно „ Топлофикация София “ е продавач на занижена цена на упоменатата електрическа енергия ", се споделя още в писмото на АОБР до медиите.

Преди дни КЕВР заяви, че е стартирана инспекция за сходна договорка.

В позиция на „ Топлофикация София “ по писмото на АОБР се споделя, че сдружението е деен участник на борсата, като по този метод се диверсифицира продажбата на електрическа сила и това е част от политиката за рационализация и стабилизация на сдружението.

" Стратегията за продажби на ток през всички вероятни канали на енергийната борса, в това число и канала Continuous trading, дава доста положителни резултати и за първо и второ тримесечие на 2020 година е реализирана междинна продажна цена от над 80 лева./мВтч макар маркирания общ срив на борсовата търговия с електрическа енергия.,се споделя в писмото.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР