SD Association публикува характеристиките на новия стандарт за картите памет.Това

...
SD Association публикува характеристиките на новия стандарт за картите памет.Това
Коментари Харесай

Анонс на PCIe NVMe стандарта за SD картите памет

SD Association разгласява характерностите на новия стандарт за картите памет.
Това е стандартът SD Express with PCIe and NVMe . Картите памет, поддържащи тази спецификация, ще имат потенциал до 128 TB. Сегашният оптимален потенциал е 2 TB. Пропускателната дарба е качена до 985 MB/s. Новите памети ще са изключително подобаващи за актуалните цифрови фотоапарати и камери, заснемащи видео с висока скорост на фрагментите в секунда.

В спецификациите е посочена консумация до 1,8 W. Поддържа се и NVMe 1.3 спецификацията, даваща редица спомагателни благоприятни условия. Например, поддръжката на Host Memory Buffer (HMB) при SD картите памет, даващ опция за обособяване на незначителен размер от систематичната памет за възстановяване продуктивността на устройството. Подобрява се и продуктивността по време на едновременна сесия с няколко файла.

Новият интерфейс в началото ще бъде въведен измежду SDHX, SDXC и SDUC картите. Но SD Association има намерение да вкара новия скоростен интерфейс и при microSD картите. Първите SD Express запаметяващи устройства, поддържащи новия стандарт се чака да се появят на пазара още идната година. Разбира се, ще са нужни и съответните устройства, поддържащи новия стандарт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР