Schwarz Group и всички нейни подразделения все по-близо до изпълнение

...
Schwarz Group и всички нейни подразделения все по-близо до изпълнение
Коментари Харесай

Устойчив напредък за Lidl в постигането на целите за пластмасата

Schwarz Group и всички нейни подразделения все по-близо до осъществяване на груповите цели според тактиката REset Plastic
Lidl отбелязва забележителен напредък в осъществяването на задачите от цялостната тактика за пластмасата на групата Schwarz както в своята активност на международно, по този начин и на локално равнище. Международната тактика REset Plastic на Schwarz Group следва правилото „ По-малко пластмаса – затворен цикъл на суровините “ и е измежду целите на компанията във връзка с опазването на околната среда.

Данните за 2021 година демонстрират, че с помощта на тясното съдействие сред всички звена и подразделения, групата и в частност Lidl на международно и локално равнище, към този момент реализират огромен триумф по отношение на 2017 година:
За миналата година Лидл България регистрира оптималната рециклируемост при 64% от опаковките на артикули лична марка, давайки своя позитивен принос за междинна стойност от 51% за ритейл веригата на интернационално равнище. Средната стойност за всички подразделения на Schwarz Group пък е тъкмо 50%, което подхожда на половината от поставената цел да направи 100% от опаковките на продуктите лична марка оптимално рециклируеми до 2025 г.На локално равнище Лидл България понижи използването на пластмаса в опаковките на артикули лична марка с 8%, а междинната стойност за Lidl на международнo равнище бележи прогрес от 17%, като по този метод компанията се приближава още повече до постигането на груповата цел за понижаване на пластмасата с 20% до 2025 година Средните данни за Schwarz Group по тази мярка демонстрират, че всички нейни подразделения са достигнали общ резултат от 18%.По отношение на инвестиции рециклиран материал в пластмасовите опаковки на артикули лична марка - Лидл България към този момент употребява приблизително 14% рециклат. На световно равнище Lidl регистрира 13%, а общо за групата на Schwarz данните сочат 14%. Крайната цел за всички подразделения в общата тактика е до 2025 година да се употребява приблизително 25% рециклиран материал в пластмасовите опаковки на всички артикули лична марка.
Редица са ограниченията, довели до регистрирания прогрес за Лидл България по тактиката за пластмасата RЕset Plastic. Една от тях е редизайнът на опаковките на артикули лична марка, за да се понижи тежестта им и да се увеличи инвестиции в тях рециклиран материал. Част от положителните образци в това отношение са тарелките за прясно месо, означени с лого „ Опаковано отговорно “, както и огромна част от опаковките на почистващите препарати лична марка W5.

Компанията отстрани и черната пластмаса от опаковките на артикули лична марка, което доста покачва тяхната рециклируемост. Още през 2019 година веригата спря от продажба продуктите от пластмаса за еднократна приложимост (сламки, чаши, чинии, принадлежности, и клечки за уши), а в следствие вкара мрежички за многократна приложимост Vitamin Net. Тези мрежички също са направени от 100% рециклиран материал от тази година и са зелена опция на еднократните найлонови торбички за плодове и зеленчуци. Всички предлагани пазарски торби в магазините на Lidl също са за многократна приложимост, направени от 80% рециклиран материал от лично фолио и са рециклируеми.

Lidl е и измежду първите огромни ритейл вериги у нас, които пуснаха климатично неутрални нехранителни артикули – произведения за дома от рециклирана пластмаса. Също по този начин предложи и спортни обувки под личната марка Crivit с текстил от 100% рециклирана пластмаса, 25% от която събирана от плажове и крайбрежни зони.

Компанията продължава с въвеждането на още новаторски ограничения на оперативно равнище, свързани с пластмасата, като в същото време с това работи интензивно и за разпространение на концепцията за запазване на природата от замърсяване с пластмаса и поощряване на преработването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР