Счупеният човек е най-цял, защото вече знае и да губи.

...
Счупеният човек е най-цял, защото вече знае и да губи.
Коментари Харесай

Алекс Богданска: Не исках развод, а второ дете от Дани

" Счупеният човек е най-цял, тъй като към този момент знае и да губи. Добавих още едно качество. Знам и да изгубвам. Залепих се май. То проличава там, където е пукнато, но се закрепих. " Това съобщи Александра Богданска пред Нова тв в първия си прям диалог след развода с някогашния си мъж Даниел Петканов.

Не мога да неистина и по тази причина не го върша. Образът, който хората познават, е почтен, откровен. Излъгах може би благородно, когато обявявахме развода с Дани в оня миг. Иначе щяхме да събудим доста мнения, които щяха да се отразят по-късно и на детето ни. Тогава казахме " взехме решение да се разделим ", разяснява тя.

От думите й стана ясно, че в действителност обаче решението е било на тогавашния й брачен партньор Даниел Петканов. 

Грешки нямам. Когато ми се случи нещо доста кофти, си споделям " това беше, аз завърших, няма да мога да се изправя този път ". Когато мине време и погледна обратно, си споделям " това е било такава опция " да бръкна още по-надълбоко в душата си, да се срещна още по-близко със себе си - това беше най-страшното, което съм правила, показа Богданска.

Аз съм си мислила, че действам като добър човек в някои обстановки по отношение на хора, които съм обичала. Но ето имам предвид Даниел в тази ситуация. Мислила съм си, че мога да го стимулирам по метода, по който стимулирам себе си. А той е тотално друг човек. Ако мен ме стимулира някой да ме смачка, някой да ме натисне. Аз, като съм му казвала: " давай, бе, давай, ще се оправиш, можеш още ", той още повече се е затварял в себе си. Трябвало е противоположното - " страховит си ". Обаче просто не съм тази жена, че да се изкривя по този начин - като неистина съм го смятала в този миг. И това го научих по неприятния метод, като се разведох към този момент, уточни моделката.

Разводът отприщил у нея въпроса - дали е допустимо дамите работохолички да бъдат обичани. " Амбициозната жена може ли редом с триумфа си да развие устойчиво семейство и да го поддържа? Дали аз мога в миналото да донеса фамилен уют? Нямам към момента отговор на този въпрос и мисля, че в близко бъдеще няма да имам. Малко ме побиват тръпки и ме плаши, само че в случай че това е моята роля в този земен живот, да науча тези си уроци, за какво би трябвало да се боря против природата? Ето това е срещата със себе си ", сподели още Богданска.

Близо три години изпитвах цялостно благополучие, когато имах семейство, човек до себе си и сполучлива кариера. Сега се изучавам по какъв начин да се усещам щастлива като самотна работеща майка. През всички страсти минах, разпознах ги, претърпях ги, одобрих ги. Сега съм авантюристичен настроена, с неотслабващ дух. Аз съм госпожица Амбиция. Имам доста хрумвания, сподели моделката.

Аз не чаках Даниел да изиска бракоразвод. Бях настроена към това да работим за второ дете. И през ноември един ден той ми сподели: " не, аз не мога с теб, до теб, аз съм половин човек ". Оттам последва болката, обидата. А всичко мина, когато още веднъж се върнахме към естествен метод на връзка. Зряло и осъзнато започнахме да приказваме какво е довело до тази обстановка. Аз не мога да го направя към този момент по-добър мъж, в случай че го карам да стои до мен, по тази причина го пущам на независимост. Аз го обичам, Даниел е любовта на живота ми. И ще продължа да го обичам, само че по по-различен метод. Защото пробвайки се да го намразя, какво върша? Все едно намразвам детето си, тъй като 50% от него е Даниел, изясни още тя.

И двамата с Даниел сме доста прочувствени. Има хора, които са основани за дълги маратони, и такива за спринтове. Е, ние бяхме на спринта - страсти, разнообразни по естество и интензитет. Изпитахме всичко. Той е индивидът, който най-вече ме нарани, и индивидът, който ми сподели най-голямата обич, на която съм способна. Изведнъж просто към този момент нямахме мощ да тичаме и се разделихме, показа Богданска.

 Аз потънах. При мен щастието обича тон и светлина, прожектори, само че си пострадвам безшумно. Затварям се, разлагам се, троша се на части. Идват околните ми, приятелките, посъбират ме. И се изправям и тогава към този момент гордо приказвам за това през какво съм предходна, тъй като това е опитът, който мога да споделя с хората, изясни тя.

Моделката уточни още, че най-трудно й било да замълчи, когато й се желало да приказва при раздялата. Оттогава до момента не може да си върне гласа. " Все едно Господ ми сподели " в този момент като не говореше, когато трябваше, ще мълчиш, когато искаш да приказваш ". 

Косата ми опада. Не дремя. Имах 2 месеца, в които спях по 3-4 часа на денонощие. Не бях на този свят. Не бях на себе си, сподели тя.

Няма връщане обратно по метода, по който сме били с Даниел. Няма място и за нова обич в живота ми. Малко съм осакатена. Фокусирала съм се върху работата си. Не мисля за обич. Ако пристигна - живи и здрави, несъмнено ще я позная, а може и да я подмина, само че не го мисля, изясни Богданска.

По думите й стана ясно, че не би позволила да загърби себе си в името на любовта. " Аз нямах проблем с него, той имаше с мен. И продължава да е по този начин. И двамата си признахме, че имаме виновност. Трябва да се загърби егото и когато това се случи, идва единствено хубаво. Това ни се случва сега ", сподели още тя.

Ходя на психолог. Не се трансформирам. Нямам самочувствие, че съм задоволително от всичко. Аз съм човек с доста ниска самокритика. Нямам самочувствие и това ме прави земна и естествена. Душата ми мисля, че ще се оправи. Има първи проблясъци. Доста пострада, заключи моделката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР