[Schneider Electric] Заводът на френската Schneider Electric в Пловдив има

...
[Schneider Electric] Заводът на френската Schneider Electric в Пловдив има
Коментари Харесай

Мария Топчийска е новият директор на завода на Schneider Electric в Пловдив

[Schneider Electric] Заводът на френската Schneider Electric в Пловдив има нов шеф от началото на годината. Това е българката Мария Топчийска, която поема ръководството от французина Реми Борел. Топчийска управлява плана за преобразяване на индустриалната база в " интелигентна " фабрика, който завърши в края на предходната година. С това пловдивският цех стана второто такова дружество в Европа след Франция и единственият демонстрационен център на групата за общо 14 страни в Източна Европа. Топчийска ще дава отговор за дълготрайната визия за развиването на завода, обвързвана с непрекъснатото рационализиране на системите за ръководство, поддръжка и успеваемост, прецизираха от компанията.

Опит

Топчийска е първата жена, която застава отпред на завода на Schneider Electric в България. Тя е работила за индустриални предприятия от разнообразни браншове в страната и чужбина. В продължение на няколко години е била външен съветник на Schneider Electric, а от две години е част от екипа на компанията като управител " Индустриализация и поддръжка ".

Ключовият план, който тя управлява през този интервал, е за преобразяване и узаконяване на пловдивския цех като Smart Factory. Това е вътрешен стандарт на групата за индустриално произвеждане, автоматизация и дейно ръководство на процесите. Към момента над 65% от процесите в пловдивския цех са напълно автоматизирани.

Фабриката

Заводът в Пловдив създава главно автоматизирани прекъсвачи и беше построен на зелено през 2007 година с инвестиция за 22 млн. евро, като размени купената осем години по-рано база в Перущица. Самата група работи в страната посредством дъщерната си " Шнайдер електрик България ", в която са заети общо към 730 души. Тя е измежду най-големите компании в областта на машините и оборудването, като за 2018 година оборотът й доближава 224 млн. лева (ръст от 7%).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР