Считано от днес Норвегия ще изисква отрицателен тест за коронавирус

...
Считано от днес Норвегия ще изисква отрицателен тест за коронавирус
Коментари Харесай

Норвегия изисква отрицателен PCR тест за пристигащи от България

Считано от през днешния ден Норвегия ще изисква негативен тест за ковид за идващите и от България, оповестиха от Министерство на външните работи.

Вчера норвежкото държавно управление вкара следните промени в режима за пътешестване до Норвегия:

Считано от 00:00 часа на 09 ноември 2020 година, влизащите в Норвегия от страни с червен рисков показател, измежду които е и България, би трябвало да показват документ за негативен тест за Covid-19. PCR пробата би трябвало да е изработен не по-рано от 72 часа преди идването в страната и би трябвало да е публикуван на език, понятен за норвежките гранични управляващи – британски или норвежки. Влизане на територията на Норвегия може да бъде отказано, в случай че лицето не показа негативен PCR тест.

Изискването не се ползва за норвежки жители и лица с непрекъснато престояване в Норвегия; за директно преминаващите лица;за служащите, които постоянно влизат в Норвегия от Швеция и Финландия;

Но се отнася за здравния личен състав, който е бил отвън Норвегия повече от седем дни;

Лицата, които влизат в Норвегия от страни с червен рисков показател и нямат непрекъснато престояване и адрес в страната, би трябвало да имат обезпечен хотел за интервала на карантина, както и да се тестват по време на карантинния интервал. Същото важи и за служащите или бизнес сътрудниците, чиито шеф или клиент не може да им обезпечи подобаващ адрес на престояване. Мярката важи и за членовете на фамилиите, които идват на посетители на родственици в Норвегия, като изкарване на карантинния интервал на адреса на домакините е недопустимо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР