Счетоводителка е обвинена, че е направила фиктивни трудови договори на

...
Счетоводителка е обвинена, че е направила фиктивни трудови договори на
Коментари Харесай

Счетоводителка назначи фиктивно 29 души с цел обезщетение от...

Счетоводителка е упрекната, че е направила фиктивни трудови контракти на 29 души за да получат компенсации по-късно като безработни от страната. Договорите са подписани към две компании в село Върбина.

Срещу Н. Д. е повдигнато обвиняване от Районната прокуратура в Мадан за сформиране на неистинен документи, защото положила подписа си под „ Ръководител “ вместо шефовете. Делото е планувано за 2 ноември т.г. в Районния съд в Мадан.

Случаят с фиктивно назначените хора в маданското село гръмна през 2018 година Тогава от Териториалното отделение на Национален осигурителен институт в Смолян обявиха, че са се усъмнили в дългия лист от хора, назначени в хранителен магазин с повърхност 25 кв. м на Едноличен търговец „ Юлияна Хаджиева “. 22-ма души били назначени за по 5 дни на трудови контракти като хигиенисти, продавач-консултанти и даже готвач. Хигиенистите сключили договорите за заплати от 460-470 лева, а продавач-консултантите се подписали на контракти за заплати от по 2000 - 2600 лв.. При инспекциите се открива, че " служащите " въобще не са стъпвали в магазинчето. С решения на Национален осигурителен институт се стопира заплащането на компенсациите им и се постановява да върнат парите с погасителни проекти. Така фиктивните служащи в дребното магазинче връщат на страната общо 116 909 лева Част от хората си признават пред проверяващите, че не са работили и настояват, че са били подведени. Някои от тях апелираха в  Административен съд, само че магистратите потвърдиха решенията на Национален осигурителен институт за прекъсване на компенсациите им. В правосъдна зала едноличният търговец декларира, че не е знаел, че са назначавани в магазина му.

Оказало се, че същата счетоводителка водела фирмените каузи и на още едно магазинче в селото, където е назначила и освободила още лица по същата скица. Те пък трябваше да върнат на страната общо 51 383 лева В трети магазин пък били назначени още петима души по същата скица от същата счетоводителка. Договорите в трите магазина са правени през 2016 и 2017 година. Всички назначени фиктивно хора са работили в чужбина, където евентуално не са съкращавани. За да могат да вземат обезщетение от страната у нас, те би трябвало да имат документ, че са съкратени, обясниха осведомени.

До началото на наказателното дело против счетоводителката за назначенията на 29 от фиктивните служащи всички са върнали към този момент дължимото на страната по главница, оповестиха от Национален осигурителен институт.

Обвинената за схемата жена е пенсионер, вдовица и е с чисто правосъдно минало.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР