Сближаването между България и Северна Македония е необратим процес. Това

...
Сближаването между България и Северна Македония е необратим процес. Това
Коментари Харесай

Любчо Нешков: Сближаването между България и Северна Македония е необратим процес

Сближаването сред България и Северна Македония е необратим развой. Това сподели журналистът Любчо Нешков в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия. Преди дни той направи изявление с македонския министър председател Зоран Заев.


Интервюто е доста ясно - политическата воля е налице. България подаде ръка за смяната в района на Западните Балкани. Без контракта нямаше да има участие на Северна Македония в НАТО, нито Преспанско съглашение, нито начало на договаряния с Европейски Съюз за участие, сподели Нешков.

По думите му взаимната комисия работи от 1 година, има 6-7 съвещания, постигнала е единодушие единствено до Средновековието. Нешков сподели, че има съответни резултати. Септември ще има резултати и за Гоце Делчев и за Илинденското въстание, предвижда той.
 © БГНЕС
В изявлението със Заев македонски политик за пръв път приказва за събитията след 1945 година Случилото се ще отвори вратите и прозорците. За пръв път от 140 години ще сме в един съюз. От 30 години за пръв път се работи по транспортен Коридор номер 8. Зад него е Световната банка и пътят е необратим, сподели още Любчо Нешков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР