Сблъсъци избухнаха днес по време на голям протест в Брюксел

...
Сблъсъци избухнаха днес по време на голям протест в Брюксел
Коментари Харесай

Сериозни сблъсъци на голям протест в Брюксел срещу ограниченията заради COVID-19

Сблъсъци избухнаха през днешния ден по време на огромен митинг в Брюксел против рестриктивните мерки поради ковид. По данни на полицията в демонстрацията са взели участие към 35 хиляди души; съобщи Франс прес. Шествието стартира спокойно.

След това обаче полицията бе принудена да употребява водни оръдия и сълзотворен газ против група стачкуващи, които хвърляха бомбички.

Протестът под надпис " Заедно за независимост " бе ориентиран най-много против възбраната неимунизирани хора да вървят на ресторант и на бар.

В сряда белгийското държавно управление разгласи, че от на следващия ден вкарва нови ограничаващи ограничения за преодоляване на внезапния скок на новите случаи на ковид. Сред тях е наложителното носене на маска и прекосяване към отдалечен режим на работа, когато е допустимо.

През последната седмица броят на новозаразените на денонощие в Белгия е близо 10 300 - най-високото ниво от една година. В лечебните заведения са настанени повече от 2000 индивида, заболели от COVID-19 - най-вече от месец май. Над една четвърт от тези пациенти са в интензивни отделения, съобщи БТВ.

От началото на пандемията в Белгия, чието население е 11,5 милиона, са доказани общо повече от 1,581 милиона случая на ковид. 26 568 от инфектираните са умряли.



Снимки: ЕРА

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР