сбъднаха една своя мечта – да изрисуват самолет. Дръзко, необичайно

...
сбъднаха една своя мечта – да изрисуват самолет. Дръзко, необичайно
Коментари Харесай

Urban Creatures & BOZKO и самолетът като жертвоприношение | Nordic Warrior

сбъднаха една своя фантазия – да изрисуват аероплан. Дръзко, извънредно и грандиозно се оказа тяхното начинание, почнало през лятото на 2017 година

„ Винаги ни е било фантазия да изрисуваме аероплан, тъй като самолетите са неразделна част от бетонния фон на региона, в който ние живеем и работим – регион Подуяне в София. Толкова сме привикнали с тяхното наличие, че даже сме построили навика до момента в който приказваме, незабелязано да покачваме и намаляваме гласа си, когато те минават над главите ни. Днес, няколко месеца по-късно, след към 500 часа изобразяване, над 1000 флакона и екип от 20 души със съдействието на Lufthansa Technik Sofia реализирахме първата по рода си прощална гала. С нея удостоихме първия аероплан, който беше квалифициран за своето отдръпване от дейна работа – „ Еърбъс “, споделя Ясен ГЕШЕВ, основател на плана и съосновател на Urban Creatures.

Изпълнението на плана е същинско предизвикателство - денонощна работа в условия на 40 градусова горещина, вятър и гръмотевични стихии върху бетона на летище София. И още – вземане предвид с огромен брой условия и ограничавания по отношение на гарантирането на сигурността на всички забъркани, както и запазване на околната среда.

BOZKO, актьор:
„ Много е необичайно възприятието да вложиш толкоз доста старания в творба, която ще бъде унищожена. Целият този труд е самобитно жертвоприношение, също като при погребението на благороден войник.

Nordic Warrior е името на плана, тъй като инстинктивно разпознахме самолета като северен боец, завъшващ живота си, извършил почтено дълга си.

От друга страна има и мощна връзка сред ролята на самолетите в актуалния свят и ролята на корабите при северните нации. Точно, както корабите в миналото, през днешния ден самолетите са главния инструмент допускащ на хората да откриват света и да се развиват.

Затова и препратката ни към нордическата традиция е изцяло естествена. “

В този план сили сплотиха още графити актьора Y2, режисьорът Иван Москов дружно с Beardfrost студио, музикантът Иван Шопов и фотографът Владимир Груев. Тяхната магия може да видите във видеото (facebook.com/UC.SOFIA) и фотосите от плана.

Иван МОСКОВ, режисьор:
„ Беше доста мъчно за снимане, с доста ограничавания при доста изискващ терен, само че магията се получи. Успяхме да слеем, да обединим в едно цяло всички аспекти и по този начин да създадем тази хармония, която търсехме. ”

Иван ШОПОВ, композитор и продуцент:
„ Вибрацията на този план доста ми хареса. Той е бездънен и медитативен и дава отговор на посоката, която съм избрал за идният ми независим албум. С това видео вършим самобитна премиера на композицията „ Night Bus ” и защото целият албум е въодушевен от чувството ми за града, малко по-късно ще създадем неговата премиера дружно с Urban Creatures. ”

„ Знаем за съществуването единствено на още два сходни некомерсиални плана, в които улични актьори са имали опцията да изрисуват аероплан – един в Бразилия и един в Съединени американски щати. Затова сме признателни на София, че като част от Културния Календар на столична община, имаме опция да вършим толкоз смели и комплицирани планове, сплотяващи в едно някои от най-хубавите български актьори с една от най-уважаваните компании в областта на авиацията ”, добави Ясен Гешев от Urban Creatures.

Снимки: Владимир Груев | FREAX | URBAN CREATURES

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР