Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до

...
Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до
Коментари Харесай

Борислав Сарафов неволно се подвел за децата на Гешев

" Съзнавайки интереса на българската общност към проблема с гърмежа до колата на основния прокурор, бих желал да дам разяснение, с цел да спомогна за прекратяване на операциите по тематиката. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май наоколо до местопроизшествието, а точно: „ единствено една случайност е избавила, както основният прокурор и фамилията му, по този начин и редица инцидентни хора “, са произнесени, защото аз самият съм бил измамен от думите на господин Гешев, че се тормози за децата си. "

Това показва в позиция, изпратена до Българска телеграфна агенция на шефът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов декларира, че съжалява, в случай че е внесъл комплициране, че фамилията на основният прокурор е пътувало с него. 

Той посочи, че тази информация не е била изнесена първо от него. " Впрочем, в случай че наблюдавате медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на идващия ден – 2 май, пред постройката на Министерския съвет давам отговор правилно на въпроса: „ Кой е бил в автомобила с основния прокурор “, добавя Сарафов.

По-рано през днешния ден вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че фамилията на Иван Гешев не е пътувало с него, когато се е случил случаят.

" Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм стеснен експерт и не искам да бъда разменна монета в политическите „ смешки и закачки “, показва Сарафов. 

Той добавя, че България е правова страна и " не ми е ясно, по какъв начин представител на законодателната власт, може да желае оставката на магистрат от самостоятелната правосъдна власт, защото противоположното не си го разрешава никой мой сътрудник ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР