Създават нов протокол за действие при улични ремонти в София.

...
Създават нов протокол за действие при улични ремонти в София.
Коментари Харесай

Сменят протокола за действие при улични ремонти в София

Създават нов протокол за деяние при улични поправки в София. Това стана ясно от обява на столичния кмет Васил Терзиев във Facebook.

Той заяви, че е бил получен сигнал от поданици на квартал " Оборище " за забавени с близо седмица поправки.

Градоначалникът дружно с кмета на региона Георги Кузмов са извикали представител на строителната компания за оглед на обектите - улиците " Мърфи ", " Русалка " и " Джовани Горини ", които съгласно информация на строителя е трябвало да бъдат подготвени на 22 март. Цялото каре сред улиците " Черковна " и " Султан тепе " и булевардите " Мадрид " и " Евлоги Георгиев " към момента е осеяно с изрязани и готови за асфалтиране сектори, което прави невероятно естественото придижване в региона, отбелязва Терзиев.
 Събират информация за всички поправки в София на едно място
Събират информация за всички поправки в София на едно място

Васил Терзиев желае да не се разкопават нови тротоари

Той добавя, че с изключение на незспазените периоди на място са открити и редица други нередности.

Първото, което забелязах, беше некачественото осъществяване на ремонта. Изразяните върху пътното платно карета са цялостни с фрезован асфалт, не са почистени, не са обкантени и не видях положен битум. Дори неспециалист би се досетил, че по този начин асфалтът няма да издържи дълго. Видях непочистени строителни боклуци, разхвърляни върху платното и тротоарите, струпани към дърветата, парчета и прахуляк ", показва кметът.

Било е открито и че районната администрация, както и хората от квартала не са известени за началото на ремонтите в точния момент , с цел да могат да реалокират колите си от улиците. Липсват и обозначителни знаци, които да алармират и да припомнят в тъмната част от денонощието, че прекосяването там е затруднено.
 Всяка втора поръчка за ремонт на центъра на София е съмнителна
Всяка втора поръчка за ремонт на центъра на София е съмнителна

АДФИ открила, че или има знаци за машинация, или основни нарушавания

Терзиев акцентира, че кметовете на региони са измежду първите, които би трябвало да бъдат известени и първите, от които жителите на регионите желаят пояснение за зародили проблеми. По тази причина още през днешния ден ще се организира среща с районните кметове, на която да се реши по какъв начин да бъдат включени в координацията на тези действия.

От отоворните звена в Столичната община ще бъде изтънчено да засилят контрола върху ремонтите и строителни обекти.

Ще създадем нов, друг от досегашния протокол за деяние, който при започване на сезона на ремонтите е повече от наложителен, безапелационен е Терзиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР