Създаването в България на втори логистичен хъб на Аржентина в

...
Създаването в България на втори логистичен хъб на Аржентина в
Коментари Харесай

Обсъдиха в „Тракия ИЗ“ създаването на логистичен хъб

Създаването в България на втори логистичен хъб на Аржентина в Европейския съюз, както и „ зелените “ енергийни политики, е била тематиката на срещата на заместник-министъра на външните работи Зарица Динкова и посланика на Аржентина Алфредо Нестор Атанасоф в зона „ Марица “, част от „ Тракия икономическа зона “, с присъединяване на екипа на зоната край Пловдив.

„ Смятам, че „ Тракия икономическа зона “ е едно от подобаващите места за построяването на 5-ия хъб на страната Аржентина. Досега такива имаме четири - в Китай, Съединени американски щати, Дубай и един в Европейски Съюз – в Антверпен “, е подчертал дипломат Атанасоф.

„ Тракия икономическа зона “ е най-големият промишлен парк в Югоизточна Европа. Мениджмънтът му е създал и Консорциум „ Въглеродно-неутрални индустриални паркове “, стратегически план за бъдещото „ зелено “ развиване на индустриалните зони в България.

Заместник-министър Динкова е  изтъкнала, че визионерската „ зелена “ политика на „ Тракия икономическа зона “ ще срещне мощна поддръжка в Брюксел. „ Представянето и популяризирането на такива амбициозни планове пред европейските ни сътрудници би ни помогнало да привличаме и повече високотехнологични, природосъобразни вложения в България “, е подчертала тя.

Стратегическият план планува процентът на потребление на „ зелена “ сила в Консорциум „ Въглеродно-неутрални индустриални паркове “ да се усили на 45% през 2025 година, 60% през 2030 година и 100% през 2040 година. За съпоставяне: Европейски Съюз одобри в така наречен пакет „ Подготвени за цел 55 “ (Fit for 55) увеличение % на ВЕИ от 32% на 40% до 2030 година.

От екипа на „ Тракия икономическа зона “ разясняват, че постигането на нулеви излъчвания ще се реализира в началото в зоните в четири български области – Пловдив, Хасково, Бургас и Габрово, които са част от Консорциум „ Въглеродно-неутрални индустриални паркове “. „ Тракия икономическа зона “ към този момент се оформя и като един от центровете на Европа за произвеждане на електрически транспортни средства.

„ Реално ние сме измежду пионерите в Европейски Съюз в построяването на въглеродно-неутрални индустриални паркове “, акцентира шефът на „ Клъстер Тракия икономическа зона “ Катя Стайкова.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР