Създаването на единна европейска стратегия за енергийна ефективност в областта

...
Създаването на единна европейска стратегия за енергийна ефективност в областта
Коментари Харесай

Единна стратегия за енергийна ефективност в областта на туризма е в центъра на международна конференция


Създаването на единна европейска тактика за енергийна успеваемост в региона на туризма е една от тематиките, които ще са в центъра на Международна конференция за макро районно съдействие в региона на туризма и енергетиката. Това изясни министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти. Решихме да сме измежду пионерите, които да създадат още една среща и да обсъдим опциите и провокациите пред този бранш, както и въвеждането на енергийната успеваемост на местата за настаняване е хранене, по какъв начин това ще се отрази на стопанската система, сподели Ангелкова.

Тази среща е значима, с цел да сложи началото на въпроса належащо ли е да има обща тактика за енергийната успеваемост в бранш Туризъм. Ще бъде доста огромна стъпка, акот успеем да го реализираме, сподели Ангелкова, като изрази вяра в границите на конференцията да се стигне до образуване на съответни начинания и планове в тази посока.

Отрасъл " Туризъм ", дружно със обвързваните промишлености, е трети по значителност за европейската стопанска система. Туристическите дестинации на Европейски Съюз посрещат 538 млн. интернационалните гости през 2017 година, което е цели 40% от всички интернационалните туристи, съобщи при откриването на конференцията министър Ангелкова. „ Европа продължава да е водеща международна туристическа дестинация с голям капацитет. Туризмът има дял от 10% от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз, с общи доходи от нас 340 милиарда евро и 12% дял от европейската работна ръка. Той основава претовареност за над 26 млн. души “, сподели тя, като обърна внимание на туризма за растежа на стопанските системи на обособените страни в Европейски Съюз.

Приходите от интернационален туризъм за първите три месеца са над 400 млн. евро, което е близо 11% растеж, добави още Ангелкова.

„ Когато приказваме за връзката сред туризъм и енергетика несъмнено би трябвало да подчертаваме и върху нисковъглеродната стопанска система, опцията за развиването на чиста енергетика “, обърна внимание от своя страна министърът на енергетиката Теменужка Петкова, като се спря на смисъла на енергийната съгласуваност. „ Много ослепителен образец за съдействието ни в региона на енергетиката, за свързаността в Дунавския район е това, че в края на 2016 година дружно с румънските ни сътрудници успяхме да изградим и да въведем в комерсиална употреба първият интерконектор “, сподели тя. Петкова се спря на дейностите по интерконекторите със Сърбия и Гърция, както и за създаване на газоразпределителен център. Основната цел е „ да достигнем 16% в крайното брутно ползване на електрическа сила, което да бъде създадено от възобновими енергийни източници до края на 2020 година. България е една от дребното страни членки на Европейски Съюз, която съумя да извърши тази своя цел доста преди края на 2020 година, още през 2013 година “, сподели още Теменужка Петкова.

Проф. Самеул Фурфари от Европейската комисия разяснява, че колкото повече туризмът се развива, толкоз повече това ще води до изразходването на електрическа енергия и по тази причина има нужда от енергийно ефикасни здания. Той обърна внимание, че 50 % от електрическата енергия, която се употребява е за приготвянето на храна.

Професорът обърна внимание на потреблението на различните горива, ВЕИ и енергийната успеваемост при постройките, изключително във връзка с отоплението (и охлаждането). По думите му за отопление да вземем за пример е целесъобразно потреблението на биомаса. От позиция на енергийната успеваемост може да обърнете внимание на постройките, сподели той. Фурфари предложи и потреблението на синьо гориво в превоза. Ако решите да развивате корабния туризъм по Дунав е удачно потреблението на LNG за корабно гориво, изясни още Фурфари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР