Създаването на движение Трети март, което мнозина очакват да прерасне

...
Създаването на движение Трети март, което мнозина очакват да прерасне
Коментари Харесай

Официално: Утре обявяват Трети март - бъдещият политически проект на Румен Радев

Създаването на придвижване " Трети март ", което мнозина чакат да прерасне в партия, ще бъде оповестено на следващия ден в 11:30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция. Според формалното известие ще се показа концепцията за осъществяване на референдум за запазването на 3 март - Деня на освобождението на България от османско робство за народен празник.

На деловия президиум ще застанат проф. Искра Баева, някогашният министър на спорта Весела Лечева, евродепутатът Петър Витанов, боксьорът Тервел Пулев и други.

Тези имена сочат единствено едно - че на следващия ден ще се сложи началото на бъдеща партия към президента Румен Радев. Всъщност самият той анонсира основаването на Движение " 3 март " от връх “Свети Никола ” в тирада за 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

“Днес споделяме “не ” на подмяната и свадите, посредством които се прокарва план за отвличане на Конституцията. Народното придвижване няма да допусне 3 март да бъде премахнат, националната ни памет - изтрита, а българската държавност - разградена ”, сподели Радев, а по-късно повтори думите си на Петрова равнища.

Инициативата е в отговор на желанието на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи да извършат ремонти в Конституцията и да впишат 24 май за народен празник. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през вчерашния ден подлага на критика сътрудниците си от (не)коалицията за метода, по който са показали тази концепция. Той акцентира, че я поддържа, само че не трябвало да бъде в пакет с конституционните промени, тъй като цялото публично внимание са насочвало в тази посока и даже и да има положителни предложение, те няма по какъв начин да получат необятно публично утвърждение. Според Борисов смяната на националния празник можела да стане единствено посредством корекция на Закон, а не ремонт на цялата Конституция.

Политолози и анализатори още преди месеци показаха, че това е идеалната опция на Румен Радев да се вклини в изпълнителната власт посредством собствен план.

По Конституция, до края на мандата си, той няма право да взе участие интензивно в политиката и сигурно самият Радев ще се стреми да се разграничи от Движение " 3 март ", само че поради хората, които са отпред, е повече от несъмнено, че самият той е дал утвърждение за всеки един от тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР