Създаването на декорация върху питата прави тестеното изделие още по-специално.

...
Създаването на декорация върху питата прави тестеното изделие още по-специално.
Коментари Харесай

Украса и декорация на пити

Създаването на украса върху питата прави тестеното произведение още по-специално. Можете да си извършите всевъзможни хубости от тесто – просто би трябвало да ги съобразите с мотива и да употребявате въображението си.

Вероятно първоначално няма да сте очаровани от това, което сте сътворили. С течение на времето питите ще стават все по-хубави, а концепциите в главата ви от ден на ден. Освен вкусовите качества на питката, които несъмнено са значими, хубаво е тя да има и по-различен външен тип.

Начинаещите умерено могат да се доверят на формичките за курабии – отрежете си такива форми, каквито желаете, след което ги сложете върху питата. Можете да употребявате част от тестото, с което вършиме питката – просто го отделете преди да изсипете питата в тавата.

Ако желаете да сътворите нещо сами, направете си житни класове за декорация – трябват ви два фитила от тестото. Единият завършек на фитилите би трябвало да бъде по-дебел – би трябвало да нарежете по-дебелата част с върха на ножица, тъй че да се получат заострени ъгълчета.

 Питка за Прощъпулник

Следва просто да наредите върху питата двата фитила. Разбира се, можете да извършите повече на брой житни класове и да ги разположите, както ви харесва.

Ако вършиме пита за прощъпулник, украсата е лесна – направете от горната страна мъничко краченце. Отделете известно количество от главното тесто и с по-голямата част направете ходилото, а с останалата оформете топчета – пет и с друга величина. Сложете крачето в средата на питката, а над него наредете петте пръста.

Можете да си приготвите и красиво и забавно цвете – отделете от тестото за питката. Сложете брашно на плота и разточете тестото с точилка – дебелината му да бъде към сантиметър. Отрежете парче с дължина към 20 см и широчина 10 см и го сложете върху домакинска хартия.

Разточете го още малко с точилката и с изострен нож започнете да режете листенца, които да са с почти идентична величина и форма. Наредете тези листенца върху питата под формата на цвете, а в средата прибавете топче от тестото, което можете да надупчите с съчка за зъби.

Ако желаете да стане по-интересно – отделете половината листенца и ги удължете деликатно с ръце, редете ги още веднъж в кръг, само че на по-голямо разстояние. В този случай редувайте по-дългите и къси части тесто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР