Създаване на единна система за следене на плащанията по различни

...
Създаване на единна система за следене на плащанията по различни
Коментари Харесай

НАП да създаде единна система за следене на плащанията

Създаване на единна система за следене на заплащанията по разнообразни налози, такси и други, се съгласиха договарящите експерти  от " Продължаваме промяната ", " Демократимна България ", ИТН и Българска социалистическа партия за установяване на цели по тематика " Финанси " в съдружното съглашение.  Например, в Министерство на вътрешните работи при издаване на свиделство за правоуправление се следи дали имаш отговорности към Министерство на вътрешните работи, които би трябвало да си платиш, преди да си вземеш документа. При искане на данъчна оценка, общината си взема таксата за тази услуга, само че не следи дали индивидът е платил всички свои обществени отговорности. 

Премахване на дублиращи се структури, усъвършенстване на личния състав и основаване на служби за споделени услуги, се одобри. Предвиди се осъществяване на разбори на персоналния състав на държавните ведомства в шестмесечен период и за усъвършенстване на състава на чиновниците.  Целта е реализиране на  15% редуциране на личен състав в обществената администрация.

Преразглеждане на Закона за обществените предприятия за засилен надзор върху активността им ще има, записаха специалистите. 

Преглед на законодателството и вътрешната конструкция на надзорния орган и фондовата борса за надзор на финансовия пазар. Това ще се случва през първата половина на идната година. Парламентарна полемика може да поддържа процеса на разбора. 

Предвиди се разбор на опцията за листване на държавни компании на фондовата борса, само че съгласно финансовото и бизнес положение на всяко едно от тях и вероятностите пред тях и бранша, в който работят.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР