Създава се Фонд за ускоряване и начално финансиране с бюджет

...
Създава се Фонд за ускоряване и начално финансиране с бюджет
Коментари Харесай

Нов фонд със 100 млн. лв. ще ускорява началното развитие на компаниите

Създава се " Фонд за ускорение и начално финансиране " с бюджет от 100 милиона лв., задачата на който е да улесни достъпа до финансиране за нови предприятия. Това заяви зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев на конференцията " Dare to scale " на компания " Ендевър " в Югоизточна Европа.

Управлението на средствата ще бъде посредством Фонда на фондовете и има за цел да покрие цялостния витален цикъл и развиване на едно дружество.

По думите на Манолев България се утвърждава като страна в Югоизточна Европа с удобна бизнес среда за достъп до финансиране посредством рисков капитал, като огромен брой започващи предприятия от страните от района са получили финансиране за своя бизнес от българските фондове за рисков капитал " Eleven " и " LauncHub " в интервала 2007-2013 година

През новия програмен интервал 2014-2020 година задачата ни е да надграждаме постигнатото досега посредством финансови принадлежности и да продължим да поддържаме развиването на устойчива екосистема в интерес на бизнесмените в България, споделил зам.-министър Манолев, представен от пресцентъра на министерството.

Над 200 бизнесмени, мениджъри, бизнес водачи и вложители от 27 страни са взели участие в интернационалната конференция, проведена с поддръжката на световната конструкция на " Endeavor ". Целта на уредниците е основаването на платформа, посредством която бизнесмените от Централна и Източна Европа да споделят провокации и благоприятни условия за развиване. По време на събитието е било очебийно, че " Endeavor Bulgaria " си слага за цел да има значима роля в разрастващата се предприемаческа екосистема в страната и района, предоставяйки помощ и запас на тези, които желаят да уголемяват своя бизнес глобално
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР