Създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж ще разбере дали ще бъде

...
Създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж ще разбере дали ще бъде
Коментари Харесай

Съвсем скоро ще стане ясно дали Асандж ще бъде екстрадиран в САЩ

Създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж ще разбере дали ще бъде екстрадиран в Съединените щати. Днес, 14 юни, е съвещанието на съда, откакто Вашингтон публично изиска от Лондон да им съобщи Асандж, съобщи БГНЕС.
Според Съединени американски щати Асандж е нарушил законите срещу шпионаж в страната, като е разгласил през 2010 година огромни размери класифицирана информация на американската войска и американските служби.
Първоначално, в съдействие с The New York Times и The Guardian, WikiLeaks разгласиха редактирани версии на армейските отчети и дипломатическите документи, с които разполагаха. В тях бяха заличени имената на чиновници на службите и техни контакти в разнообразни страни.
Но скоро по-късно Джулиан Асандж реши, че този формат е доста ограничителен и разгласява задачите документи без никаква редакция.
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео сподели, че WikiLeaks работи като вражеска разследваща работа и е инструмент, от който се възползват съперници на Съединени американски щати - като Русия.
Ако бъде приет за отговорен по 18-те обвинявания в Съединени американски щати, Асандж е изправен пред присъда от 175 години затвор.
Австралиецът се кри в последните 7 години в посолството на Еквадор в Лондон, само че беше изхвърлен от там след промяна на властта в южноамериканската страна.
В момента Джулиан Асандж излежава 50-седмична присъда във Англия, откакто беше пуснат през гаранция през 2012 година, само че не я съблюдава и се укри от съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР