Създателят на руската частна наемническа група Вагнер Евгений Пригожин се

...
Създателят на руската частна наемническа група Вагнер Евгений Пригожин се
Коментари Харесай

Проблем с руската операция в Украйна, Пригожин бие тревога

Създателят на съветската частна наемническа група " Вагнер " Евгений Пригожин се оплака, че силите му изпитват дефицит на муниции и предизвести, че в случай че бъдат принудени да се отдръпват, целият съветски фронт ще рухне, заяви Ройтерс.

Във видео, оповестено през уикенда, Пригожин споделя: " Ако " Вагнер " се отдръпна в този момент от Бахмут, целият фронт ще рухне. Ситуацията няма да бъде приятна за всички формирования, които пазят съветските ползи ".
-->
Ройтерс не може да удостовери от самостоятелен източник по кое време и къде е записано видеото. То е оповестено в канал в Телеграм, който популяризира вести за Пригожин и се свързва с групата " Вагнер ", само че не е на нормалния информативен канал на Пригожин.

В петък създателят на " Вагнер " съобщи, че групировката " на практика е обкръжила Бахмут ", където боевете се ускориха през последната седмица, а съветските сили нападат от съвсем всички страни.

В неделя обаче той се оплака, че множеството от боеприпасите, обещани на силите му от Москва през февруари, към момента не са доставени.

" Засега ние се опитваме да установим повода: дали е просто елементарна администрация или изменничество ", сподели Пригожин по нормалния си канал в Телеграм.

Наемническият лидер постоянно подлага на критика съветското военно управление. През предишния месец той упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу и други в " изменничество " поради закъснение на муниции за неговите сили.

В съвсем четириминутно видео, оповестено в канала " Оркестър Вагнер " в Телеграм в събота, Пригожин споделя, че силите му са обезпокоени, че Москва желае да ги употребява като изкупителни жертви, в случай че Русия изгуби войната. " Ако отстъпим, ще останем вечно в историята като хората, които са създали основната крачка към загубата във войната ", споделя той.

" Именно това е казусът с глада за муниции ", декларира Пригожин, който очевидно се намира в бункер. Той добавя, че хората му се чудят дали са жертва на режисура за проваляне от висшето военно управление или може би даже от някого " по-високо ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР