Създателите на злонамерен софтуер и измамниците обичат да използват търсенето

...
Създателите на злонамерен софтуер и измамниците обичат да използват търсенето
Коментари Харесай

Внимание: чийт приложенията за Fortnite навярно крият само малуер

Създателите на злоумишлен програмен продукт и измамниците обичат да употребяват търсенето на известни игри, с цел да уловят неподозиращи жертви и това е по-вярно от всеки път за съвсем вездесъща игра като Fortnite . Експерти откриха злоумишлен адуер за Windows, който се крие в чийт приложение за Fortnite, който дава обещание по едно и също време aimbot и безвъзмездни V-Bucks по време на игра. Инсталирайте го и то незабавно трансформира кода на Windows, с цел да ви залива със своите лични реклами, man-in-the-middle офанзива посредством зареждане на личен руут документ и маршрутизиране на всичкия интернет трафик през прокси.
След сигнала специалисти обявиха, че значително офанзивата е осуетена , откакто хостът е принуден да отстрани файла, който нарушава разпоредбите и приложението е отстранено от минимум една рекламна платформа. За страдание, това може да е станало прекомерно късно за някои хора. Домейнът на файла към този момент е записал 78 000 изтегляния и над 381 000 известия от инталираното приложение. С други думи, забележителна част от играчите на Fortnite са се хванали на въдицата.

Това не е единственият злоумишлен програмен продукт, употребяващ Fortnite като входна точка. Виждали сме многочислени случаи на нападатели, обещаващи евакуиране за версията на Android (която още не е готова), с цел да компрометира телефоните на нетърпеливи играчи. Това обаче илюстрира редица проблеми. Най-напред, Epic може да направи повече, с цел да запознае потребителите със своята система за битка с измамите и евентуалните опасности от потреблението на тези стратегии. Част от казуса е в YouTube – прекомерно елементарно да намерите видеоклипове в YouTube, популяризиращи маскиране на злотворен програмен продукт, като евакуиране на Fortnite. И без значение от това, тази преживелица акцентира смисъла на предпазливостта , когато изтегляте наличието за играта, което не идва от разработчика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР