Създание, смятано за мит, се оказва истински нов животински вид

...
Създание, смятано за мит, се оказва истински нов животински вид
Коментари Харесай

Създание, смятано за мит, се оказва истински нов животински вид

Създание, считано за мит, се оказва същински нов скотски тип …Преди няколко години учени откриват в блатата на Флорида и Алабама земноводно създание с дължина малко над половин метър, с тяло, сходно на змиорка и покрито с тъмни петна като леопард.Преди десетилетия, в тези щати се носят митове за съществуването на странни риби или змии, дълги колкото човешка ръка, с ресни към главата и лъскава сивкава кожа.В продължение на доста години учените отхвърлят тези клюки, смятайки ги за митове, сходни на историите за Бигфут или чудовището от Лох Нес. Това съмнение завършва, когато най-сетне това творение е хванато и проучено.Наричат го Сетикуларна (мрежеста) сирена (Siren reticulata). Местните хора й дават името Леопардова змиорка, въпреки че животното не е змиорка, а саламандър.


 s1 1 - Създание, считано за мит, се оказва същински нов скотски тип
Дейвид Стийн, еколог от Центъра за морски костенурки в Джорджия и съавтор на публикация, публично описваща новия тип, оповестена на 5 декември 2018 година в списание PLOS ONE, споделя:„ Това творение в действителност е изцяло митично. “Сетикуларната сирена се оказва един от най-големите саламандри в света. Тя пораства до 60 см дължина и живее напълно във водата. Има зеленикаво-сивкаво дълго тяло, огромни външни хриле, като ресни, и два дребни предни крайници.Четете още: Градски митове, които се оказаха истина – Хората сенкиПървият мрежест саламандър е уловен в локални блата от херпентолога Робърт Хюз още през 70-те години на предишния век, а през 90-те години, различен херпентолог Джон Дженсън разказва още няколко такива същества. Но едвам през 2018 година този тип публично е приет от науката.Този тип саламандър е толкоз необичаен, че до момента учените не знаят нищо за метода му на живот. Това е един от най-големите нови скотски типове, открити в Съединените щати през последните 100 години.

 s2 - Създание, считано за мит, се оказва същински нов скотски тип
За разлика от множеството саламандри, мрежестият саламандър има единствено два останали предни крайника. Задните крака са изчезнали доста от дълго време през милиони години на еволюция. Той има външни хриле, тъй като гълтам О2 в тъмни, блатисти екосистеми.Според Дейвид Стин, на него и на неговите сътрудници са им били нужни към пет години, с цел да уловят няколко Сетикуларни сирени по време на търсене в блатата на Флорида и Алабама. Едва откакто получават доказателство, че тези същества в действителност не са мутант, а обособен тип, те съумяват да го опишат за науката.Очевидно, тези създания прекарват съвсем целия си живот в тъмни и кални води. Смята се, че се хранят с мекотели и инсекти.Поредното доказателство за нещо, считано за мит, което се оказва действителност.Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР