Съюзниците в НАТО поставят силите си в бойна готовност и

...
Съюзниците в НАТО поставят силите си в бойна готовност и
Коментари Харесай

Извънредно! НАТО минава в бойна готовност

Съюзниците в НАТО слагат силите си в бойна подготвеност и изпращат спомагателни подкрепления в Източна Европа поради агресивното държание на Русия. Това бе обявено в уеб страницата на НАТО.

Докато Русия продължава да струпва свои войски покрай Украйна, съдружниците в НАТО ускоряват отбранителните си качества, с цел да възпрат евентуална експанзия. НАТО напомня на уеб страницата си, че през последните дни редица съдружници в Алианса направиха известия за разрастване към Източна Европа и укрепване на източния фланг.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели: „ Приветствам съдружниците, които дават спомагателни сили на НАТО. НАТО ще продължи да подхваща всички нужни ограничения за отбрана на всички съдружници, в това число посредством подсилване на източната част на Алианса. Винаги ще реагираме на всяко утежняване на нашата среда за сигурност, в това число посредством подсилване на нашата групова защита ".

НАТО акцентира, че е защитителен алианс, който няма да допусне експанзия против някоя от членките. В отговор на противозаконното анексиране на Крим от Русия през 2014 година, НАТО усили наличието си в източната част на Алианса, в това число с четири многонационални бойни групи в Естония, Латвия, Литва и Полша.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР