Съюзниците от НАТО и ЕС трябва да осигурят допълнителна финансова

...
Съюзниците от НАТО и ЕС трябва да осигурят допълнителна финансова
Коментари Харесай

НАТО призова за допълнителна помощ за Украйна и приветства напредъка Швеция

С ъюзниците от НАТО и Европейски Съюз би трябвало да обезпечат спомагателна финансова поддръжка за Украйна , прикани през днешния ден генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Ако съветският президент Владимир Путин завоюва в Украйна, има същинска заплаха още веднъж да прибегне до използването на мощ , добави той на взаимна конференция с премиера на Черна гора Милойко Спаич в централата на алианса в Брюксел.

П риемането на Швеция в НАТО ще укрепи алианса в допълнение , поздравявам решението на турския парламент да ратифицира присъединението на страната към пакта. Благодаря на президента Реджеп Ердоган, че бързо сложи автограф под решението, добави Столтенберг.

Той приветства ясния израз на поддръжка, получен от унгарския министър председател Виктор Орбан и неговото държавно управление за одобрение на шведското участие. Очаквам Унгария да ратифицира документа незабавно след възобновяването на работата на Народното събрание в Будапеща, добави генералният секретар. Той посочи, че тази седмица е разговарял с Орбан и е получил уверения, че унгарският министър председател поддържа присъединението на Швеция към алианса. Разбрах, че унгарският парламент ще се събере в края на февруари, разясни Столтенберг. Разчитам на Унгария, че ратификацията ще се състои незабавно след възобновяването на съвещанията, съобщи той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР