Съюзническите държави ще продължат да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото

...
Съюзническите държави ще продължат да подкрепят Украйна толкова дълго, колкото
Коментари Харесай

Мирча Джоана: Съюзническите държави няма да бъдат обезкуражени от каквато и да било имитация на референдум

Съюзническите страни ще продължат да поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо " и няма да бъдат обезкуражени от " каквато и да било реплика на референдум ", съобщи през днешния ден заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, представен от организация Аджерпрес.

Той приказва на откриването на Икономическия конгрес Румъния-САЩ " От сигурност към разцвет " в Букурещ.

" Ще продължим да поддържаме Украйна докато това е належащо, ще продължим да поддържаме Украйна в справедливата и героична битка за независимост и самостоятелност и за неотменимото право да избира своя път. Никаква реплика на референдум, никаква пропагандна машина, никакво военно наличие, никаква безотговорна изразителност няма да възпрат нашата битка ", съобщи заместник-генералният секретар на НАТО.

Джоана добави, че войната, водена от Русия против Украйна, е „ война, водена против нашите полезности, против свят, ръководен от правила, а не от закона на джунглата “.

" Опасният казус на тази противозаконна и варварска война би трябвало да тревожи освен нашите съдружници, само че и целия свят. Това е тест за това по какъв начин ще наподобява светът на бъдещето ", съобщи заместник-генералният секретар на НАТО.

Според Мирча Джоана " центърът на тежестта на Европа се измества на изток ".

" Без подозрение можем да кажем, че Румъния и целият източен фланг (...) са по-важни от всеки път в стратегическо отношение ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР