Съюзът на демократичните сили е партията, чиито правителство, с премиер

...
Съюзът на демократичните сили е партията, чиито правителство, с премиер
Коментари Харесай

СДС ще подкрепи френското предложение за Република Северна Македония

Съюзът на демократичните сили е партията, чиито държавно управление, с министър председател Филип Димитров и президент, доктор Желю Желев, първи признаха независимостта на Северна Македония преди 30 години.

Ние постоянно сме вярвали, че Северна Македония би трябвало да бъде в обединена Европа, тъй като Балканите са гореща геостратегическа зона и е значимо повече страни да са част от демократичния свят.

За страдание в РСМ се виждат настроения, които ни разколебаха дали са подготвени да бъдат част от Европейски Съюз. Езикът на омразата, непризнаването на българската общественост, изкривяването на историята и тежките думи, не са допустими за нас и националния ни интерес.

Затова неведнъж изразявахме остри позиции против приемането на РСМ в Европейски Съюз, без осъществяване на значимите за нас условия.

Руската експанзия в Украйна внезапно промени европейската и международна картина. Ние, на Балканите, сме изключително деликатни и обезпокоени от това, което се случва. И през днешния ден, повече от всеки път, разширението на европейското семейство в нашия район е значима стъпка към пресичането на ползите на Кремъл. Като виновна партия, най-старата с евроатлантическа ориентировка в България, сме длъжни да отчетем новите действителности и да не допуснем тези ползи да получат плодородна почва при наши съседи.

Затова, макар запасите си към политиката на РСМ, поддържаме френското предложение, като припомняме, че в него са залегнали механизми, които дават опция за прекратяване на договарянията.

Съюз на демократичните сили декларира, че ще следи деликатно преговорния развой, след започването му, и ще бъдем безкомпромисни, в случай че не се съблюдават клаузите на съглашението.

Като демократична дясна партия, не можем по тематиката Северна Македония да застанем в един тим с най-стария ни идеологически съперник – Българска социалистическа партия и другите прокремълски партии в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР