Съюзът на демократичните сили е партия, която твори история, направила

...
Съюзът на демократичните сили е партия, която твори история, направила
Коментари Харесай

СДС предаде архива си на Държавна агенция „Архиви“

Съюзът на демократичните сили е партия, която твори история, направила е извънредно доста за развиването на страната и по тази причина ползата е огромен към миналите години. Това съобщи ръководителят на синята партия Румен Христов при предаване на архива на Съюз на демократичните сили за предпазване и дигатилизация на ДА „ Архиви “. Той акцентира, че това решение е взето единомислещо от управлението на партията след постъпването на писмо от страна на държавната организация. Христов посочи, че обработения масив е за интервал от 1989г. – 2009г.

Изпълнителният шеф на ДА „ Архиви “ доцент Михаил Груев съобщи, че архивът на Съюза на демократичните сили е скъп извор за актуалната българска история с размерите на 10 етажен блок. Именно като историк той изрази страдание, че има много малко материали, с цел да бъде реконструирана историята на прехода в страната. По думите му архивът на Съюз на демократичните сили трансформира съществено положението на изворовата база на историята на България. Ценното е, че той е обработен и напълно скоро ще бъде завършен и ще може свободно да се употребява, добави Груев.

Официалното събитие се организира в централата на Съюз на демократичните сили на ул. „ Г.С.Раковски “ 134, на което участваха ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, изпълнителният шеф на ДА „ Архиви “ доцент Михаил Груев, представители на управлението на партията и на медиите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР