Сайтовете на държавни институции в Белгия са пострадали от хакерска

...
Сайтовете на държавни институции в Белгия са пострадали от хакерска
Коментари Харесай

Сайтовете на държавни институции в Белгия бяха засегнати от хакерска атака

Сайтовете на държавни институции в Белгия са потърпевши от хакерска офанзива, за която отговорност е поела проруската група " NoName057 ", оповестиха локални медии. Временно през вчерашния ден са били свалени страниците на Двореца, на министър-председателя и на Сената на Федералния парламент, предава Българска телеграфна агенция. 

В оповестено от хакерите известие се разяснява, че тези дейности са в отговор на решението на белгийските управляващи да дават на Украйна от 2025 година изтребители Ф-16, както и да предадат на Киев приходите от налога върху лихвите от запорираното в страната съветско имущество. Белгийският министър председател Александер де Кро разгласи желанията за спомагателна поддръжка за Украйна в наличието на украинския президент Володимир Зеленски по-рано тази седмица в Брюксел. 

Представител на белгийските служби за сигурност е пояснил, че сходни дейности зачестяват при геополитически събития. Уточнява се, че в тази ситуация уеб страниците са били блокирани с изпращането на несъразмерен брой поръчки за достъп (DDoS). Допълва се, че не са били изтеглени чувствителни данни и работата на уеб страниците е възобновена. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР