Сайтът Bird.bg е намесен в изнесените от прокуратурата разговори, защото,

...
Сайтът Bird.bg е намесен в изнесените от прокуратурата разговори, защото,
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Къро притежава доказателства срещу фактори в ГЕРБ и ДПС 


Сайтът Bird.bg е намесен в изнесените от прокуратурата диалози, тъй като, от една страна, пред него е имало възможност да приказва един от арестуваните – Дилиян Георгиев, а от друга – поради оповестените от медията данни и документи, че Христофорос Аманатидис-Таки е директно виновен за гибелта на Ружа Игнатова. “

Това разяснява пред „ Дневник “ журналистът от уеб страницата „ Bird.bg “ Димитър Стоянов. Той удостовери, че неговият глас се чува на запис от среща, показан в четвъртък от прокуратура (от държавното обвиняване не показаха името му и единствено споделиха, че е лице, за което има данни, че е журналист).

На специфична конференция в четвъртък (16 март) основният прокурор Иван Гешев и други представители на висшето управление на държавното обвиняване показаха сюжет, в който съгласно тях се готви отстраняването на Гешев и е офанзива на мафията против страната, тъй като в дома на арестуван е открит и лист с магистрати. В записи от флашки, които разпространиха, се твърди, че приказва „ индивидът с прякор Къро “ и негови доближени, чува се за „ Цецо от Белград “, имена на полицейски чиновници и други (всичко за показаното от прокуратурата – тук). По случая е арестуван мъж с букви Д.Г., зад който съгласно свързване с гледана мярка за неотклонение и други събития се схваща, че стои Дилиян Георгиев.

От държавното обвиняване обясниха, че пускат и запис, в който публицист беседва с Красимир Каменов-Къро, (по телефона) и различен негов доближен в ресторант в София. На записа се чува разискване на отстраняването на полицейски шеф, като „ Цецо от Белград “ (вероятно става въпрос за някогашния банкер Цветан Василев, защото Гешев вметна, че всички се сещаме кой е) бил обезпечил 400 хиляди лева за задачата.

„ На част от диалозите аз съм участвал. На диалога, на който е изнесено изказванието, че има неидентифицирано лице, това съм аз. Не желая да разясня кои са останалите “, съобщи пред „ Дневник “ Димитър Стоянов. Той сподели, че не е криел, че желае оставката на основния прокурор Иван Гешев, само че нито е провел нещо в тази посока, нито е бил в диалог измежду хора, които да вършат това.

По думите му Дилиян Георгиев, представян от прокуратурата единствено с буквите си Д.Г е арестуван поради вероятността да даде изявление за Bird.bg. Попитан какво е щял да каже пред медията, Стоянов съобщи: „ Много неща “, само че отхвърли детайлности.

Преди време Дилиян Георгиев, дружно с един румънец, бяха задържани и съдени по обвиняване, че са изнудвали Делян Пеевски и почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Стоянов разяснява още, че никой нищо не им заплаща, „ водим сложен живот, а медията ни се устоя от малко дарения “.

„ Къро има доказателства за престъпно минало за някои доста съществени фактори в ГЕРБ и Движение за права и свободи. И ние се надяваме, че той ще ги огласи пред нас или друга медия. Обществото би трябвало да знае какви са тези хора “, сподели още Стоянов, само че не пожела да влиза допълнително детайлности, с цел да не приказва от името на други хора.

По думите му упоменатия от прокуратурата „ Тони Парфюма “ е спомогнал „ други лица да дадат значими показания пред високопоставени институции в чужбина “. Попитан за кои случаи са давали показания, Стоянов съобщи „ против Гешев, против Пеевски, Михаил Наумов (шефа на отдел „ Убийства “ в националната полиция ) и някогашният началник на столичното разследване Петьо Петров-Еврото. Попитан дали свидетелствата са били свързани със случая „ Осемте джуджета “ – поредност от следствия, в които се разкрива по какъв начин евентуално прокуратурата взе участие в заграбването на бизнеси – Стоянов сподели, че става дума за „ доста по-голям случай “.

Веднага след конференцията на прокуратурата, от уеб страницата Bird.bg разгласиха реакция във „ Facebook “, съгласно която „ ключът към несвързаните брътвежи на Гешев и Ко. “ е тяхна публикация, в която се твърди, че съгласно една информация с агентурни донесения на Министерство на вътрешните работи криптокралицата Ружа Игнатова е убита през ноември 2018 година по поръчка на Христофорос Аманатидис-Таки, а в друга информация се разискват връзките на Таки с шефа на отдел „ Убийства “ в националната полиция Михаил Наумов, който опънал чадър над него и групата му. Твърди се още, че двете информации са били конфискувани от касата в дома на убития на 25 март 2022 година някогашен началник на „ Криминална полиция “ във Второ районно полицейско ръководство в София Любомир Иванов. (За Михаил Наумов се загатва и в записите.

Красимир Каменов с прякор Къро е един от някогашните шефове на ВИС-2. От години по неофициална информация той живее в ЮАР, само че по-голямата част от легалния му бизнес е в България. Като негова благосъстоятелност се сочи борсата в Слатина, позната като „ Къра “, а с името му се свързват и концесии на плажове по морето.

През ноември 2022 година при профилирана полицейска интервенция бяха претърсени тържища, гаражи, паркинги, персонални домове и офиси, свързвани с бизснесмена Красимир Каменов-Къро, предадоха тогава няколко медии, само че по-късно нямаше публична информация за инспекциите.

„ Къро и някогашният му сътрудник Хрисотофорос Анаматидис-Таки са в неприкрит спор, който се задълбочи към контрола на лабораторията за фитосанитарния надзор и „ златния мочур “ на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, които в началото бяха експлоатирани от Къро, само че по-късно надви Таки посредством Размиг Чакърян-Ами “, написа „ Капитал “ във връзка конференцията на прокуратурата.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР