Сайнц спечели третия етап на Рали Дакар

...
Карлос Сайнц спечели третия етап на Рали Дакар, за да
Коментари Харесай

Карлос Сайнц спечели третия етап на Рали Дакар, за да отбележи успеха на новия хибриден автомобил на Ауди в тежките условия на пустинята в Саудитска Арабия.
Карлос Сайнц.
Докато 59-годишният Сайнц, който е трикратен победител в надпреварата, отпразнува 40-та си етапна победа в кариерата, Насер Ал-Атия увеличи аванса си в генералното класиране. Катарецът, който се бори за четвърта титла, е на 37 минути пред Себастиан Льоб, когато предавателната система на колата му се повреди.

Деветкратният световен шампион в ралито стигна до финалната права след 255 км около Ал Куаисума, но само на две колела. Сайнц стигна до успеха в днешния етап с повече от половин минута пред южноафриканеца Хенрик Латеган, като легендата на Рали Дакар и рекордьор по титли в надпреварата Стефан Петерханзел изведе хибридното си Ауди до третото място. Ал-Атия завърши осми, като Льоб, 37-и в етапа, вече изостава на 37 мин 40 сек от водача.

Португалецът Хоаким Родригес спечели етапа при моторите пред американеца Мейсън Клайн и съотборника му в КТМ Тоби Прайс от Австралия. В подреждането при моторите лидер е друг пилот на КТМ – англичанинът Сам Съндърланд, който води с четири секунди пред Адриен Ван Беверен с Ямаха. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР