Съвсем видимо е, че големият свят е в безпорядък, съвсем

...
Съвсем видимо е, че големият свят е в безпорядък, съвсем
Коментари Харесай

Харалан Александров: Повод за тревога! Външната рамка вече няма да генерира ред в нашия безпорядък

Съвсем очевидно е, че огромният свят е в хаос, напълно ясно е, че не можем да разчитаме за всичко към този момент на Европейския съюз, постанова се да се вземем в ръце и да стартираме да си подреждаме обществото. До все още по-скоро трендовете са към по-голям хаос в сравнение с към по-голям порядък. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " общественият антрополог Харалан Александров.

" България доста се нуждае от обединена левица в тази разпокъсана и трагична обстановка. Това, което най-общо може да се каже, е, че набъбна сложността и непредсказуемостта. Оттук нататък този развой ми се коства доста мъчно управляем. Драматичните трансформации, които започнаха в София, към този момент се придвижиха и евентуално тази вълна ще е продължи, може би ще отшуми и ще стигне до периферията, само че към този момент в София стартира идната вълна. Тя се надига, тя несъмнено няма да бъде демократична. И това е огромната изненада персонално за мен. Аз смятах, че има 2 съществени фактора, по този начин да се каже статукво-промяна, които се борят за превъзходство. Оказа се, че смяната има доста лица. " Продължаваме промяната " много самоуверено се кръсти по този начин. Но смяната изскача най-неочаквано, от най-различни места, в това число и от Пловдив, и от Плевен - в огромните градове е ГЕРБ. Така че процесите са доста спорни, много мъчно мога да бъдат проведени в просто пояснение и се ще наложите от тук насетне да мислим комплицирано, защото сложността в света нараства и тя е и към нас ", разяснява Александров обстановката след изборите.

По думите му сложността в огромния свят нараства и това е мотив за паника: " Много дълго време си позволявахме да генерираме безпорядък в страната, много безконтролно прочее, с успокоението и сигурността, че външната рамка – Европейският съюз или НАТО, или по този начин да се каже огромният световен свят ще генерира ред и ще компенсират хаоса, който ние произвеждаме. В момента към този момент не е по този начин ".

Халарам Александров означи, че напълно несъмнено е, че когато няма мастър проект, както и политически и административен запас да бъдат удържани тези процеси на разпад и на дезинтеграция, те ще продължат да нарастват: " Диспропорциите в народен проект вътре ще се усилват, ще нарастват и диспропорциите в обществен проект вътре в общностите, ще нараства най-много, и това е огромният проблем на България, радикализацията ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР