Съвсем възможно е Северен поток 2 да бъде изграден, но

...
Съвсем възможно е Северен поток 2 да бъде изграден, но
Коментари Харесай

Берлин иска и Северен поток 2, и продължаващи доставки през Украйна

Съвсем допустимо е " Северен поток 2 " да бъде построен, само че в това време да не бъдат повредени ползите на Украйна и съветски газ да продължи да тече през страната, твърди министърът на стопанската система на Германия Петер Алтмайер. В изявление за Reuters той съобщи още, че все още се водят договаряния с Москва и след 2019 година доставки на газ от Русия към Европа да продължат през Украйна.

Разкъсаната страна получава към 3 % от своя БВП от директни такси и въпросът е извънредно значим за Киев. Отклоняването на доставките е и един от най-спорните въпроси към " Северен поток 2 ", който ще удвои потенциала на " Северен поток 1 ". Критики към плана пристигнаха и оттатък океана. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп през юли упрекна Германия, че е " заложник " на Русия заради енергийната си взаимозависимост и я прикани да спре работата по 11-милиардният план.

Вашингтон е угрижен, че тръбопроводът, който ще заобикаля Украйна, минавайки през Балтийско море, ще лиши страната от значими директни такси, както и че Москва употребява плана, с цел да раздели Европа.

Самият Алтмайер въпреки всичко показва, че " няма да понижим зависимостта си от Русия, като торпилираме план като " Северен поток " 2 и след това получаваме газ от Русия посредством други тръбопроводи ". " Лично аз имам вяра, че този план може да бъде оневинен, в случай че ползите на Украйна се запазят ", разяснява той.

По думите му, Германия може да реализира самостоятелност, в случай че построи газова инфраструктура в страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР