Съвсем скоро ще постигнем съгласие за използването на замразените руски

...
Съвсем скоро ще постигнем съгласие за използването на замразените руски
Коментари Харесай

ЕС е пред споразумение как да помага на Украйна със замразени руски активи

„ Съвсем скоро ще реализираме единодушие за потреблението на замразените съветски активи в интерес на Украйна “, съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Той приказва след края на Съвет „ Външни работи “ в Брюксел.

Министрите се съгласиха, че в този момент не е моментът да се стопира помощта за Украйна. Напротив - тя би трябвало да бъде повече и по-бърза, сподели Борел. Той ще посети страната през първата или втората седмица на февруари.

„ Представихме нонпейпър, с цел да илюстрираме на министрите по какъв начин ще работи Европейският механизъм в поддръжка на мира (ЕМПМ). Те се съгласиха, че моментът е подобаващ да се преразгледа работата му съгласно Фонда за подкрепяне на Украйна “, показа Борел.

За подпомагането на Украйна ще бъдат употребявани замразените съветски активи.

„ Мога да кажа, че имаме политическо съглашение да приключим работата на основата на предлагането, което разгледахме през декември с фокус върху приходите. Почти съм убеден, че ще завърши скоро. Виждам, че съглашението идва “, посочи посланик номер 1 на Европа.

По мотив обстановката в Близкия Изток Борел съобщи, че страните членки на Европейски Съюз работят и върху наказания против израелските заселници екстремисти на Западния бряг. Той се надява ограниченията да бъдат утвърдени скоро. Подготвя се и конференция за мир в района въз основата на съществуването на две страни - нещо, което Израел на този стадий не приема.

По мотив подготвяната задача на Европейски Съюз в Червено море, Борел сподели, че нито една страна членка не е възразила, само че добави, че би трябвало да се поемат съответни задължения като да вземем за пример кой ще я управлява.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР