Съвсем скоро се очаква оценката на Европейската централна банка (ЕЦБ)

...
Съвсем скоро се очаква оценката на Европейската централна банка (ЕЦБ)
Коментари Харесай

Горанов: До края на годината България ще влезе в чакалнята на еврозоната

 Съвсем скоро се чака оценката на Европейската централна банка (ЕЦБ) за България, а през днешния ден правителството е приело петата инструкция във връзка с ограниченията за справяне с прането на пари. Всичко това води до влизането на България в ERM II или така наречен чакалня на еврозоната. " Надявам се това да стане до края на годината ". Това съобщи при откриването на втория " Икономически конгрес Пловдив II " финансовият министър Владислав Горанов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Той разяснява и, че сме очевидци на изместването на центъра на труда от Централна към Източна Европа, което се дължи и на цената на труда. " И в случай че ние през този къс прозорец от благоприятни условия, не си решим уравнението, ще пропуснем шанса ", съобщи още финансист №1 на страната.

" Няма да променяме налозите. Имаме растеж от 3% в промишлеността, 3.6% растеж в услугите, растеж и на потреблението. Ниските лихви в Западна Европа са слънчево време, което всеки би трябвало да употребява да си ремонтира покрива ", сподели също Горанов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР